måndag 5 oktober 2015

Lång dags färd mot natt och PS

Bussen avgick 02.30 utanför Almis kontor på Kungsgatan. Har minimalt promenadavstånd till allt i Växjö. Kommunen, Regionen, Stationen, Moderaterna och Almi.

Tidigt flyg från Kastrup. Incheckning och lunch. Först en saffransrisotto. Så en likaledes gul pasta med bacon.

På stan. Lång kö till den tredje största domen i världen. Varit i Milano två gånger förut. På 70-talet och så för 10 år sedan med Sydsam. Då vi bl a besökte Sofia Antopolis, forskarbyn med WTC i Nice. Kort promenad till La Scala. Kanske biljetter i slutet på veckan. Lär ligga på ca 2000 kronor. In i ett konstmuseum vid La Scala. En fin designgata leddes oss mot stadsdelen Breria. Och plötsligt. En shop/pizzeria/restaurang/kultställe. Hann inte gå in. Vi gick i grupp. Kommer tillbaka i slutet på veckan. Mängder av Beatlesgrejor. Kollade på nätet. Kunskapslucka. Beatles spelade i Milano nästan exakt för 50 år sedan. Jag hamnar alltid i Beatles fotspår. Det är oomkullrunkeligen ett fenomen.

Till en krog som ofta lär frekventeras av Johan Sjöberg i samband med möbelmässor. Fattar ingenting. I dyra Milano. Fräscht och designat ställe. En delad jättesallad, en halv Pizza med Parma och buffelmozarella och en halv liter rött för två hundra!! Och vinet hjälpte den långa dagen på traven. Plötsligt trött. Även jag.

Hem. En del av gänget på fotboll. När jag slog av TV:n var det 0-1 till Napoli. Får väl höra hur det gick.

Idag börjar programmet. Inte en minut ledig förrän i slutet på veckan.

Läser I SmP om ett par som tvingats pendla mellan Jönköping och Växjö för att föda. Inte optimalt. Men man vet ju inte exakt omständigheterna även om det står i tidningen.


PS Inför totalförbud mot privata vinstintressen i flyktinghanteringen. Glad för att i alla fall m öppnar upp för att staten skall kunna driva dessa. Som man gjorde i början på 80-talet. DS

Milano 20151005

Bo Frank