måndag 28 september 2015

Växjös gröna gärning i Araby och Bengt Johannisson i SmP idag. Läs och sprid!

Måndag. Seg idag.

Diverse möten på k-rådsberedningen. Ärendeberedning för nästa veckas au. En del avstämt med femklövern idag på morgonen. Har ett jäkla bra ledningssystem. Kommunchefen börjar bli varm i kläderna. Lunch med två studenter som hjälpte mig med ett studiebesök från Taiwan efter lunch idag.

Så ut till Araby och träff med Växjös gröna gärning. Ett socialt företag/ekonomisk förening som startats av några några killar med invandrarbakgrund. Som vill "svettas varje dag mellan sju till fyra".  De beskrev målande det s k utanförskapet hos många i Araby och dess sociala konsekvenser. Och deras verklighet är ljusår ifrån riksdagspolitikers integrationssnack. Vill göra vad jag kan för att detta skall lyckas bland alla stuprör som också finns i Växjös kommunkoncern. Tänker be au om ett informellt mandat för detta i morgon. Vet att flera politiker har koll på detta. Fick en " muta " med mig hem. Drygt ett kilo nyskördad potatis.

Kom att tänka på Bengt Johannissons inläg i SmP. Idag. Styrker mitt resonemang om inga bidrag utan motprestation. Och om  AF:s regelverk.

Nu iväg på ett kvällsmöte. Jodå, det blev en bra presentation för den Taiwanesiska delegationen som uppskattade att jag hade med mig två studenter från Kina.

Känner att jag kan göra skillnad. Och det är mitt driv. Och känner glädje för Sveriges profil i FN. Putin skall snart prata i FN. För första gången på 10 år. Det säger allt.

Tänker på hur långt ifrån verkligheten politikens integrationssnack går. Alla som  uppbär någon form av bidrag skulle vara obligatoriskt hänvisade till 40 timmar per vecka på en arbetsplats av något slag. Kan det vara svårare? Så att omgivningen och barnen ser vuxna gå till ett arbete. Så att man själv kommer upp på morgonen. Får en rutin. Ett eget värde. Om nu de som berörs av detta känner så, varför kan inte politiken sätta sig över byråkratin och bara leverera? Om riksdagen ger lagliga förutsättningar så fixar kommunerna detta. Och då får vi hålla tillbaka alla särintressekramare. Ge mig en fast punkt och jag skall rubba jorden!

Ingen har presenterat en enklare/bättre/genomförbar idé för integration i praktiken. Varför? Sverige ligger i botten när det gäller integration. Vi har valt bidragslinjen ( Kallocain ) ! Dags för arbetslinjen i praktiken!


Bo Frank
Växjö 20150928