söndag 27 september 2015

Söndag

Svinit på stan idag på morgonen. 06.00. Spyor. Skräp. Trots att det värsta redan röjts av genom arbete från idrottsföreningar. Som vanligt. Ibland önskar man 100 poliser ute en lördagskväll som bötfäller alla som skräpar ner. Eller arrest. Som i Hong Kong.

 Vi är unika i Europa. I vårt land.

Vackert runt sjöarna. Dimmorna lättade. Frost i natt.

Frukost hos mamma. Hade med mig DN och SvD. Alla blir äldre.

Till jobbet. Undrar hur övervakningen fungerar. Tänt i hela korridoren.

Åkte och tvättade nya bilen. Ett underverk och är så nöjd. Det är ju lika fullt i tanken oavsett hur mycket man kör. Nissan Qashqai. Och läder luktar alltid gott.

Storhandlade.

Sverige gör bra ifrån sig i FN.  Någon har skrivit rätt manus till Löfvén. Bra att Sverige profilerar sig som en frossilbränslefri stat. 2030?  Sverige skall gå före! Och saknar helt någon moderat som uttalar sig med anledning av mötet i FN. I ansvarig ställning. Jag har ju inte den uppgiften.  Dessvärre.

Flyktingfrågan dominerar svensk debatt. Och väldigt ensidigt. SvT är som en propagandakanal i en diktatur. Debatten borde ägnas åt Ryssland som är ansvariga för flyktingsitationen.

Jag Eliasson gör ett bra jobb i ett FN som blockeras av diktarturerna. Stavade rätt. Jag Eliasson. Lider kanske av samma åkomma.

Vår länsstyrelse ber kommunerna att damsuga loklaer för tillfälliga boenden för flyktingar. Och samtidigt ber man kronofogden vräka dem som bor i skogen i ett naturreservat.

Träffat några intresanta personer idag som jobbar med flyktingmottagande i det lilla. Utan att vilja bli miljonärer på ett år genom att försörja sig på att ta emot ensamkommande flyktingbarn. Både Växjös och andra kommuners socialtänst råkar ut för sådana människohandlare som vill parasitera på situationen.

Snart hämta frun på stationen och så middag för våra kinesflickor.

Härlig vecka framför mig. Många möten med medborgare av olika slag. Och det är ju det som är mitt jobb. Växjöborna är de bästa medborarna i Sverige. Förutom sluskarna i första meningen.Bo Frank
Växjö 20150927