lördag 1 augusti 2015

Två brev, Linnéateatern och när mamma lärde kejsaren att veta hut!

Som läsare av denna dagbok inte kunnat undgå att notera så blev jag lycklig över att vara tillbaka på jobbet. Frågan är vem som skulle klara sig bäst utan varandra. Kommunen eller jag. Kommunen, skulle någon vänlig lokal sosse hävda.
Bara två brev från privatpersoner som kommit på en hel vecka. En fet inlaga från en kvinna som brukar skriva. Och ett tackbrev från en person i Jönköping som är nöjd med äldreomsorgen i Växjö kommun. Bad kansliet att omgående sätta ihop ett vänligt tack. Denna typ av brev hamnar av lätt insedda skäl aldrig i tidningen. Nyheter är ofta till sin natur något negativt.

Första arbetsdagen förgylldes av att kunna gå till PM när de öppnade och köpa valnötsbröd. Och samtidigt se glada bagare som knådade och knopade. Första arbetsdagen avslutades med att vi tog mamma med oss och körde ut till Villa Vik som förvandlats till värdshuset Den vita hästen. Trots småhuttrande blev man varm av förerställningen. Växjö skulle varti en fattigare stad utan Leif Sandberg. En stark föreställning. Och som vanligt proffsiga insatser. Knökfullt och lapp på luckan. En av Sveriges bästa skådespelare, Olof Bergström var i sitt esse. Brukar säga, att hade han verkat i Stockholm hade han varit en av de största. Men det är han för mig oavsett.

Kejsaren. Gunnar Hagberg. För 70 år sedan hade min mor honom som elev i Tävelsås skola! Han var sju och mamma tjugo. Sedan hade mamma nästan 50 år som lärare utan en sjukdag! På den tiden kände man inte efter. Och det fanns bara en som bestämde i klassrummet. Och inga kepsar på!


Jag brukar säga att en bra teater ger folk vad de bör ha och vade de vill ha. Regionteatern, som jag också alltid hyllat i ur och skur, tycks dock vara inne i en period då man mest spelar vad folk bör ha. Och visst. Uppdragen är förvisso olika för de som måste gå runt ekonomiskt och de som har ett massivt offentligt stöd.

Tillbaka till Vita hästen. Inget kunde gjorts bättre. Och nu kommer värmen också. Efteråt bjöd lilla mor på Växjös bästa pizza från Venezia. Och gott rött från Nya Zeeland.

Vad man har det bra.

Uppe klockan sex idag. För lagom mycket oljud för att hustrun skall vakna så vi kan ut och gå.

Dagens kulturhändelse blir att gå och titta på DFF. Och att köpa färsk fisk på torget. Som inte tagit vägen över Kina. Till middag för gäster.

Noterar att sossarna triggat igång moderaterna för att ta krafttag mot terrorism. Fast det kunde man väl gjort när man satt i regeringen? Men då ver det mest integritet för hela slanten som om man vore ombud för advokatsamfundet!

Approppå Pride i Stockholm. Bra att Växjö ligger i topp när det gäller upplevd mångfald.

Trevlig helg på er, alla Växjöbor. Ni är fantastiska. Även alla i Jät, där gatlysena fungerar efter mitt ingripande.


Bo Frank
Växjö 20150801