söndag 2 augusti 2015

Vi var där och såg när det hände

Rita överaskade oss för andra gången i år. Paul McCartney gjorde oväntat den gamla låten om P-vakten Rita från S:t Pepper i Tele 2 Arena när vi var där. Lovley Rita. Och igår dök hon upp igen. En annan  Rita. Ritha Kivumbi. På Myran. När Växjö totalkrossade Karlskrona med 15 - 0.  Ritha gjorde fem mål och visade Marta-klass. Vad gör denna artist om ett år, eller fem?

Vilken upplevelse. Solen flödade. Mål efter mål. Min/vår andra DFF match i år. Har bara varit på en Östermatch. Det blir fler DFF matcher. Och vi kommer att åka på någon bortamatch!

Rithas speluppfattning och är otrolig och hon gör nästan allt rätt. Säger min fru som är experten i familjen. Gillar damfotbol. Såg alla matcher vi kunde i VM. Damerna lägger sig inte så fort någon rör vid dem. De maskar/myglar mindre. Och gillar att göra mål och inte bara lägga sig på försvar. DFF.s coacher var aktiva från första till sista sekund. Med en minut kvar och 15 - 0 manade man på! En aktiv coaching verkligen. Man förstår att det är något speciellt med detta lag. Men det är sjukt till max att fotbollsförbundets regelsystem inte tillåter serierettan gå upp utan att kvala.

På lätta fötter gick vi hem. Den gigantiska investeringen kändes lättare att bära. Men det hade fått plats några personer till på läktarna.

Läste slut, för andra gången, Antikens kvinnor, av Päive Setälä. Inget är nytt under solen.

Kolja och rosé på uteplatsen.


Söndag.

Har fixat hemma hela dagen. Förbereder mex mat för gäster. Räknade bara in 77 personer gående och springande när vi gick åttan runt Trummen och Växjösjön tidigt på morgonen.

Jobbet börjar på allvar. Skönt. Och som vanligt kommer det fina vädret.

Bo Frank
Växjö 20150802