torsdag 30 juli 2015

De dumma och blinda svenskarna

Begreppet de dumma svenskarna myntades av tyskarna på 70-talet. Om vår naivitet. Och engelsmannen Robert Huntford skrev boken De blinda svenskarna. När vi höll på att glida in i ett lydrike till Ryssland med en statskontrollerad propagandaapparat av diverse socialister/kommunister.

Allt från Pogofilm till TV-monopolet!

Idag släpptes en misstänkt terrorist från häktet av hälsoskäl. Vems hälsa tar man hänsyn till?.Aldrig offrens, i Sverige! Och säkert dyker det upp en sociolog/kriminolog som pratar om att man p g a nåt trauma i barndomen är utan ansvar!

Efter åtta år med alliansen har Sverige bland de slappaste lagstiftningarna i världen mot terrorism. Johansson/Ygeman visar dock guts när det gäller att ta tag i kriminalitet. En av de få delarna av regeringen som tycks funka. Dock en rikspolischefen hellre pratar om socialpolitik än om ökad poliseffektivitet!

Hörde idag en begåvad ung samekvinna i Sommar. Beskrevs som radikal. Bra program. Men ett typiskt svensk att sätta fel etikett på folk. Hur kan det vara radikalt att slå vakt om urbefolkningens rätt att i strid mot lagstiftningen döda rovdjur för att försvara sina renar? Det är ju urkonservativt. Liksom att slå vakt om kvinnors rätt att slippa våldtäkter? Liksom att försöka bevara natur och renbetesmarker mot gruvdrift. Jag gör ingen värdering. Kostaterar bara fel paketering. Är inte ens säker på att huvudpersonen i fråga kan skilja på radikalism och konservatism. Burke pratade om samhället som en organism av döda, levande och ofödda. Och att vi inte får ödelägga kommande generationers rätt till en orörd natur. Det är och har varit min ledstjärna.

Två kritiska samtal idag om  pengar till Öster.

Och en person som var otrevlig när jag ringde upp och ville hjälpa till med en fråga i Jät. Ett samtal som ingen annan KSO i Sverige skulle gjort under semester. Men jag ger alla återkoppling snabbt oavsett. Problemet är fixat. Dock det första otrevliga samtalet i år. Växjö har Sveriges bästa medborgare.

I morgon är det augusti. Ja, det var denna sommaren. Hustrun intervjuades idag av Radio Blekinge eftersom hon var den enda badande idag på morgonen på Ekenäs. 16 grader. Bara mexikanska solar svalkar sig.


Tingsryd 20150730

Bo Frank