torsdag 30 juli 2015

Gott om idioter i politiken

Putin ville häromdagen lansera Blatter till Nobels fredspris. Och undrar hur det känns för hans knähund och utrikesminister Lavrov som dagligen tvingas ljuga om saker och ting. I USA tävlar republikanska presidentkandidater om att förneka människans påverkan på klimatet. Och är hejdlöst för skjutvapen men emot kvinnors rätt att bestämma över sin egen kropp. Och är tysta när det gäller polisens övervåld mot svarta. Det är ingen vacker värld vi lever i, men det är bara så det ser ut, sjöng Ola Magnell!
Klimatförändringarna är det stora hotet mot mänskligheten. Och då måste var och en ta sitt ansvar  också i Sverige. Transporter, mat, konsumtion och uppvärmning. Senaste galenskapen, som jag mycket väl kände till, men på TV idag. Hälften av all torsk vi köper tar en sväng till Kina för att bli slaktad. Finns det inte gott om arbetslösa som går på bidrag som skulle kunna filea torsk i Sverige?
Och varför flygs det in tusentals flitiga thailändare för att plocka bär i Lappland. Finns det inga i Sverige som behöver extra pengar? Bidragssystemen? Brist på energi? Eller vad?

Det paradoxala är att oljepriset är på väg ner. Delvis för att Iran snart få sätta igång igen. Oljepriset för borde öka för att gynna en grön omställning. Stora bilar säljer som aldrig förr i USA och Kina. Och den miljöförstörande köttkonsumtionen ökar. .

Kristina Sandberg igår. Inte så spännande. Men det var Maj för hela slanten. Och kanske är inte Maj så spännande. Lite av poängen med Maj. KS måste ha stora förvätningar på sig inför nästa alster. Får fråga henne om det nästa vecka,

Håller på at plocka ur bilen. Hittade några Paul MCartney CD som jag saknat länge. Från plattor han gjort för den ryska marknaden. Hans tolkning av Gershwins Summertime från 30-talet är lysande. Sällan han gör andras låtar. Bortsett i stort sett från Flowers from the Bottom. Undrar när jag få tillfälle att se honom nästa gång. För nöja mig med Vita hästen i helgen.

Nu drar jag till jobbet. Äntligen!


Bo Frank
Blekinge 20150730