onsdag 26 augusti 2015

Lyx

Lyxig avslutning på helgen. Att se DFF vinna igen. Promenad i en av de vackraste byarna i kommunen. Kräftfiske, god middag hos goda vänner. Hem och koka kräftor mitt i natten.
I stort sett hela måndagen gick åt till diverse möten om Höghastighetsjärnvägen. Jag ser inte vad som egentligen talar emot Växjö. De s k nyttoberäkningarna pekar på sträckning via Växjö.

På kvällen möte med partiet i länet. Vi är taggade. Hem till Aktuellt. Nu har det t o m gått upp för Aktuellt om hur religiös extremism sprider sig i förorterna. Med bl a självutnämnda moralpoliser som går omkring och talar om för kvinnor vad de skall ha på sig. Och det skall ju uppenbarligen vara så mycket som det bara går. Mona Sahlin gjorde som vanligt bra ifrån sig i TV när hon kommenterade detta tillsammans med en undanglidande muslimsk företrädare.

Tisdag. AU-dag. Så möte med miljöberedningen. Denna gång på Fagrabäckskolan. Inledde med en mycket läcker skolmåltid. Flera rätter att välja på. Stort salladsbord. Spännande möte med en klass som jobbat med stadsplanering.
Så internt möte. Vi beställde en liten utredning om vad som behövs för att klättra i miljöranking. Genomgång av höstens alla aktiviteter. Satte prel datum för avresa till Paris. Genomgång av idéer kring nästa veckas Earth Week. Flertalet invånare på jorden lever i länder där politiken är ganska
ointresserade av klimatfrågan.

Middag för goda vänner. Hårdrockare från LA/Hollywood med mexikansk flickvän.

Lite seg idag på morgonen när jag gick till tandläkaren. Diverse plock på förmiddagen. Ut till Linné för avtalsskrivande. Så tåg till Stockholm för moderat gruppmöte inom SKL. Trevligt att äta middag med alla kamrater när vi drar igång igen efter sommaren.

Vår femklöver gör ett omtag kring delar av bostadspolitiken. Redovisas inom kort. KD:s skrivelse var ingen överraskning för mig.

Vi går snart in i en skarp diskussion om vilka delar av kommunadministrationen som skall följa med in i ett nytt kommunhus.

Åker direkt till Ronneby i morgon kväll för att ansluta till höstens första kommunala strategisamråd där ledande politiker och tjänstemän ses. Ett tema är samarbete med universitetet. Mina förväntningar på konferensanläggningen är extremt låga, men vi ger det en chans. Och helgen är fulltecknad.

Och snart är det måndag igen.

PS Att regionen totalt saknar politisk ledning visade sig i förra veckan då en chefsläkare förklarade att man inte behöver någon budget! Ett uttalande som i vilken annan organisation skulle leda till ommöbleringar i ledningen. DSBo Frank
Växjö 20150826