måndag 8 juni 2015

Vi visar vägen! Och vilka är vi? Damerna drar ifrån? Rättvisa betyg!

Stämningsfullt nationaldagsfirande på Skansen. Vi njöt av Kungafamiljen och allt det svenska. Och även av de moderna och politiskt korrekta inslagen. Man måste se hela Sverige. Stolt som bara den över att Marika Willstedt och Ola Salo spelade var sin huvudroll. Från Växjö. Ingen stad har per invånare fostrat så många artister/kulturpersonligheter som Växjö!
Söndag morgon. Gick in till stan ( Ronneby) helt degenerad loppmarknad på Brunnen. Nu mest bara lump.

Körde till Växjö och provianterade åter på rökeriet i Vägga. Goda vänner på middag. Och vi hade s k filmkväll och såg den gripande filmen Secret of Words.

I lördags hade Oliver och jag vår debattartikel i SvD som inte gav eko lokalt. Men väl nationellt! Så det kan bli. Vi har helt olika uppfattningar om omfattningen av svensk flyktingmottagande. Men har samma uppfattning om att alla kommuner måste ta ett solidariskt ansvar. Och att bidragen måste ses över i relation till arbetslinjen.  Vårt inlägg är unikt i Sverige. Och kommer att följas upp av oss båda på stämman i höst.

Måndag. Idag. Diverse morgonmöten. Bl a med personer från orterna utanför Växjö. Möte kring årets företagare. Och så några hemliga övningar. Lunch med den palestinska delegationen. Är imponerad över de lärare i Växjö som jobbar utöver det vanliga. Det finns många sådana. Munhöggs med damerna om det rimliga i att en palestinsk man kan ha fyra fruar, men inte en palestinsk kvinna kan ha fyra män! Det är nyttigt att vända och vrida på religiösa sanningar. Kan inte se att vare sig muslimska eller kristna regelverk har satts ihop av kvinnor. Mannen är norm. Fick dock, inte oväntat medhåll av kvinnorna när det gäller synen på burka. I deras "by" på nästan 10 000 personer fanns det någon enstaka med Nicab.

Beredningsmöte på flygplatsen.

Klippte mig på Marias Hårvård.

Kvällsmöte på moderaterna. I morgon till Hässleholm. På sen em till SmP för ett jippo. Och på kvällen på möte med moderaternas regiongrupp!

Jäkligt trött på kylan. Var är den globala uppvärmmningen?

Fotbollen. Jodå. Förvånad? Skall se damernas match i natt. Drar man dessutom ut trenden från Växjö, så äger DFF Myressjöhus Arena om X antal år. Eller kommunen!?

Aktuellt. Hur föräldrar och rektorer pressar lärare att sätta högre betyg än vad eleverna är värda. Detta förekommer i Växjö också. Det vet jag. Frågan är bara vem som vågar berätta? Och hur stor omfattningen är av detta!?
Bo Frank
Växjö 20150608