onsdag 10 juni 2015

Instämd till Tingsrätten!

Besökte igår en gudomligt vacker plats. Omgivningarna kring Finjasjön, Hovdala slott och Trädhuset. Det sistanämnda det största trädhuset i Norden. En konferenslokal högt upp på en matta av bokträd. Styrelsemöte med Klimatkommunerna. Klimatkommunerna är kommuner som går före i klimatarbetet.
Körde så tillbaka från Hässleholm för att vara med på Smp:s mingel för sommarspanare. Min spaning kommer i början på augusti.

Sossarnas budgetförslag. Skatten kan aldrig bli tillräckligt hög. Samtidigt som många vallöften är bortblåsta. Lika dant i regionen. Innan valet lurade man folk och sa att kollektivtrafiken borde vara gratis. Nu föreslår man inte ens en utredning i frågan. Och alla pengar sossarna lovade till kommunerna. Det finns inte en ettöring!

Noterar att Abdi Elmi lämnar in. Begripligt. Men dessvärre få  personer med invandrarbakgrund i fullmäktige.

Gruppmöte med moderata regiongruppen. Vi har en tuff och bra oppositionspolitik i regionen. Sossarna där är på kant med alla. Med sig själva, med tjänstemännen och med andra partier.

Hem till lilla solen och sen middag.

På jobbet innan 07.00 idag. Diverse möten. Snart upp till Stockholm och månadsmötet med SKL. Träff med Anna Kinberg Batra. Avstår från vår traditionella räkkryss i skärgården för att tillsammans med Suzanne umgås med sonen med flickvän.

Noterar en besynnerlig debattartikel i SmP från k-råden i Ljungby. För en tid sedan skrev de en märklig insändare där de var emot lokalt käbbel i frågan om Sverigeförhandlingen. Samtidigt som de passade på att ge Älmhult och Växjö en känga. Nu en lång drapa om att Ljungby är jordens medelpunkt. Och inte Växjö. Fattar inte vad man är ute efter! Man är oerhört trängd om man inte bara klarar av att tala om sina fördelar utan samtidigt tala om varför en sträckning förbi Växjö är fel. Jag kommer inte att skriva insändare i Smålänningen eller överhuvudtaget ta upp något som inte uteslutande handlar om Fördel Växjö. Klarar man inte av att bara föra fram sina styrkor känns det svagt. Och det kommer inte att imponera på beslutsfattarna i frågan.

Jäkligt spännande ärendelista till samhällsbyggnadsberedningen i morgon. Planering för höjd beredskap, skatt på dubbdäck i tätort, Riksintresseutredningen, Planprocessutredningen, Stadsutvecklingsfrågor mm mm. Det är så stimulerande att få denna kunskapspåfyllning varje månad och att också kunna påverka saker och ting.

Vårt eget parti? Väldigt sossigt med förskola från två år. Och som alltid. Lätt att lova med kommunernas pengar.

Kan inte lägga krut på allt. Kommer att fokusera på de två områden där partiet som bäst behöver komma i kapp verkligheten. Flyktigpolitiken och klimatfrågan. Två områden där vi låtsas som att det
inte finns några större problem!

Klarblå himmel i Europas grönaste stad. Biogasbussen Ola Salo passerar fönstret. Kreativa medarbetare angör kommunhuset. Även om en och annan är mera klädd för stranden än för kontoret. Jag har det bra som får träffa så många dedikerade människor varje dag. Men det finns sprickor i idyllen. Bostadsområden där många inte pratar svenska efter lång tid i Sverige och inte har något jobb att gå till. Drogmissbrukare som sommaren synliggör för den som ser. Det är bara att välja vilken värld man vill se.

PS Idag kom kallelsen till Stockholms tingsrätt för huvudförhandling den 25 september där jag skall stå till svars för att Europas grönasate stad vill ge medborgarna tillgång till förnyelsebar energi så att vi kan bidra till en bättre värld. Oavsett utgång kommer detta att få politiska konsekvenser på nationell och lokal nivå i hela Sverige. DS


Bo Frank
Växjö 20150610