fredag 29 maj 2015

På topp igen! Leve Linnné! Tar Putin över FIFA? OBS SENT TILLÄGG

Joxade på jobbet på fm. Körde så till Kalmar. Gillar Kalmar. Och Grattis till Sveriges sommarstad. Dock långt efter Växjö i nästan all ranking. Men lägre arbetslöshet. ( Mycket mindre omfattning av flyktingmottagandet än i Växjö)
Träffade många härliga människor att mingla med i fina Kalmarsalen vid havet. 2018?  Försöka bli KSO i Kalmar? Riksdagen? Efter att ha kommit tillbaka efter denna jäkla tandpärs går man nästan på moln.

Linné är extremt proffsiga på att ordna event. Den stora konferensen i Kalmar inget undantag.Var den ende i vårt pass som fick en spontanapplåd. Gjorde min andra nia i år på en tiogradig skala. Ännu ingen tia. De andra politikerna bleka. Och de finns de från andra kommuner som har toppostser som inte skulle platsa som ersättare i fullmäktige i Växjö. I Växjö finns nästan uteslutande bra folk från de flesta partier. Fast v och sd behöver rekrytera!
Kunde redogöra för ett antal bra samarbeten mellan kommun och akadedmin. Som alltid oförberedd. Har jag skrivit om den enda gången då jag förberedde mig till max och då det bara blev en femma? Hoppar det!

Bra avslutning på konferensen. Är stolt över att vara en del av den gula fanan med Linnés örtabok. Symboliserar det mesta av vad Växjö står för.


Körde tillbaka till Växjö. Kommunlogga på bilen. Försökte ( trots min bokstavsförkortning köra långsamt) . Lyssnade på P1. Inser att Fifa:s uppbyggnad passar världen bra. Världen och inte värden speglas.

Tomt kommunhus. Sätter bilen i garaget. Kommer nästa år att centralisera alla bilhantering i kommunen. Lägre kostnader och utsläpp. Färre frikort till bensintörstiga bilar. För slappt idag. Har trots alla försök, som alla vet internt, inte fått detta på plats. För mycket fri åkning, för många bilar och detta tyder på att verksamheterna haft gott om pengar!

Hustrun förlupit hemmet igen,  till barnbarnen i Lund. Mamma, 89, ersätter hustrun vid en "ambassadörsträff"  med lunch i morgon. Sedan drar vi på snabbesök till Blekinge. Mamma och jag!
Dessvärre jobb på mors dag,  på söndag. Men lilla hustrun i alla fall åter till byn!  O visst. Kommer man från Mexico City är Växjö en by. En rätt trevlig by!

Blatter sitter kvar. Fifa är som FN.  Diktaturer/ Skurkländer dominerar.   Kanske efterträder Putin Blatter. Han har kapacitet för det! Och kan sitta kanske i  40 år!!??

Gillar inte att finska moderaterna sätter sig i regering med extrema samfinlänadare. Anser att de är värre än sd i sin cyklopiska värld!

Enligt media har Löfvén gjort en s k Reinfeldt. Vinnade koncept! Vem kommer efter Löfvén!?

PS Ser att Ines Usman fortfarande har verklighetskontakt. Damen som en gång sa att internet är en övergående fluga. Nu ha denna socialdemokrat uttalat sig igen. Som ordf i ett kooperativt oljebolag. Vd behöver 65 miljoner för att inte bli en fattigpensionär! Kooperationen är duktiga på att ta hand om folk med rätt inställning. Se bara på KF-Göta i Växjö! DSBo Frank
Växjö 20150529