torsdag 28 maj 2015

Lika barn leka bäst - kommer man till Danmark skall man arbeta - Trovärdigt

Blatter och Putin. Och kompisar med korrupta ledare från de länder som Ryssland umgås med. Svenska fotbollsförbundets ordförande verkar nästan vara förvånad. Och media vill väl inte vara stigmatiserande och döma de länder i världen där detta förekommer. För i Sverige pekar vi inte ut, en
an är lika god som en an. Stora delar av mediakåren är väl kvar i samhällskunskapsböckerna från 70-talet som gav ut av Pogo och var godkända av SIL. Där hävdade man att kapitalism och socialism var lika bra på att skapa och fördela välfärd. Vill inte ha 70-talet tillbaka. Då KGB infiltrerade fredsrörelsen och Schori och Weckselman var på TV varje kväll. Och Carl Bildt var ett hot mot svensk undfallenhet i utrikespolitiken.

En sen nyhet från igår var huruvida svenska sossar skall bojkotta danska sossar. Danska sossar anser att om man kommer till Danmark så skall man arbeta. Vad är motsatsen? Hur kan det vara kontroversiellt mer än i Sverige? I Sverige har det väl inte gått en dag utan att den gamla alliansen talat om arbetslinjen. I femklöverns budget i Växjö kommun för innervarande år står det " Alla som har förmågan att arbeta skall göra det".

Passade på "kommunankan" för att följa henne till Växjösjön. Kanske något ägg kvar att kläcka. I morgon innan jag åker till Kalmar? Tror inte hon drar ikväll. Behöver mänskligt skydd mot kråkor och måsar på vägen.

På stan med DN som gör ett uppslag om Höghastighetsbanan! Alltid lika sur när jag går förbi den osunda pillerbutiken på Klostergatan med de groteska kropparna.

Småmöten på kommunen.

Oves skrivbord tomt. Och tomt utan honom. Men den nye kommunchefen har placerat honom som senior advisor på behörigt avstånd från den s k kommunalrådskorridoren. Kommer nog inte att flytta med till "nya" kommunhuset. Skulle jag göra det skulle jag inte känna behov av ett halvstort rum som är tomt 90% av den möjliga tiden.

Tidningen trovärdigt i Brevlådan. Alltid spännande att läsa om människors tro. Från konstnärer till en professor i matematisk fysik.

Mår lite bättre. Det mesta av febern är borta.

Åker till Kalmar i morgon. Och talar om samarbete mellan kommun/företag/universitet. I en paneldebatt i Kalmarsalen. Gör ett spontant inlägg som blir jäkligt bra. Ju mindre jag förbereder desto bättre blir det. Har dock alltid en liten grovstruktur i huvudet med några ledord.

På lördag värd för ett ambassadörsnätverk i Växjö.

En Somaliaambasadör på privat besök i Växjö. Anna T och ÅKB ersatte mig. Medialt tydligen. Vet inte hur många ambasadörer vi haft tidigare i år som inte varit medialt intressanta. Noterar att Smålandsnytt valde att "problematisera" det hela i sin sena sändning igår!

Livet känns rätt bra just nu. Nästan i form!

SmP skriver om Almedalen. Sant. Kommunstyrselsens presidium håller i varsin punkt. Och ett antal tjänstermän är med. Blir jättebra. Del av min semester. Min lilla meikanska sol åker också med. Hennes biljett är redan betald. Privat. Om någon undrar. 970 kr med färja från Oskarshamn  ToR. Skall delta på säkert fyra framträdanden och representera Växjö.


Bo Frank
Växjö 20150528