onsdag 29 april 2015

Ingen trevlig stämning! Anna Kinberg Batra - 5500 delningar!

Tisdag. Divserse möten. Lärorik dag. Gick en sväng runt sjöarna, sent. Med lilla frun. Får överväga andra alternativ på gott och ont. Många som vill stanna och prata med mig.
Möte idag på morgonen om Bixia. Tog upp Wexnet också. Eftersom vi träffade VEAB. Är skyldig att känna till även det jag inte vet. Inte ens kommunens personalansvariga hade kunskap om detta med bonusar. Drar slutsatsen att kommunen måste bli mindre av stuprör. Ingens fuffens har förekommit så vitt jag vet.  Men olika kulturer. Liksom s k friskvårdsbidrag tidigare. Lite gräddfil för bolag! Där män jobbar!  Alla anställda i kommunen skall förväntas göra ett bra jobb utan bonusar. Och lönesystemen skall vara genomskinliga.

Möte sedan med Regionfullmäktige. Dålig stämning. Jämfört med kommunen. Anna Fransson (s) anslår tonen. Oppositionens frågot sist på dagordningen,  i Växjö kommer de först! Inga medborgarförslag kommer upp. I Växjö kräver samma parti att de skall komma upp. Suzanne Frank leder oppositionen bra! Jobbigt för mp att skruva på sig i regionen och vara nöjda i Växjö. S har en passiv inställning till miljöfrågor i regionen och en pådrivande och bra inställning i Växjö. I Växjö är Åsa, Cheryl och jag ett team. Sånt förekommer inte i regionens styrmodell. Där en minoritet anser att de är en majoritet. Uppfattar mig som den mest engagerade politikern i miljöfrågor i Sverige och som oftast uppträder internationellt!

Bra debatt kring klimatfrågor. Min motion om att regionen skall gå med i Energy Cities bifölls. Lennart Värmby  (v) mer kunnig i miljöfråror än s. Och ingen s visade engagemang i debatten. Hur tänker mp i regionen om  detta?

Hemma till Aktuellt. Antalet tiggare i Sverige fördubblas. Minskar i andra länder. Tror på förbud mot tiggeri. Vi klarara inte detta ovanpå världens mest generösa flytkingpolitik.

Moderatstämma i höst. Kommer att göra skillnad. Är ombud. Tacksam för det. M  fortfarande mitt favoritparti som jag givertvis aldrig lämnar. Trots trist och negativ syn på miljö- och kulturfrågor och en orealistisk syn på flykingpolitiken. Undrar om jag är ensam om detta synsätt? Verkar så i den interna debatten. Inte flytkingpolitiken, men kombinationen!  Men inte hos medborgarna i Växjö! Bästa valresultatet i Sverige med den s k ortsstruktur som vi har! Älskar verkligen våra medborgare! Som stöttat mig mer och mer i varje val efter 41 år i fullmäkige och snart 30 år som kommunalråd!

Kommer dock att stötta AKB. Även med den s  k decemberöverenskommelsen som jag har svårt för.
Och trots att AKB inte landat ännu med flyktingpolitiken.
Varför? Har har under denna korta tid har mer kontakt med AKB än med tio år med FR. Upplever att AKB vill ha dialog och lyssnar. Och då kan man inte kräva att pariledaren skall göra som alla säger.

När väl AKB slappnar av är hon en vinnare. Men i vanlig ordning döms en kvinna strängare än en man. AKB är min/vår statsminister 2018!

Har idag fått inbjudan att tala klimatfrågor i New York och i Paris i december. Mitt nästa liv skall bara handla om klimat- och miljöfrågor, famljen och Beatles. Gör flera Beatlesföredrag varje månad.
Och payback till alla Växjöbor, Sveriges bästa medborgare, som stöttat mig i alla år!

PS mitt förra inlägg fick 5500 delningar. Oj! DS


Växjö 20150429

Bo Frank