måndag 27 april 2015

Budgetberedning i Växjö. Lakers sportchef, Anna Kinberg Batra mm. Om tillståndet i skolan!? Höghastighetsbanan!

Glad som en lärka att vara på jobbet igen. 06.00 var jag på plats. Ärendeberedning 07.30.   Flemklövern började budgetberedning för budget 2016 med en heldag, idag. Och träff med alla förvaltningar. Stolt över proffsiga förvaltningschefer i vår kommun. Och bra föredragningar. Och summerade helgens övningar. Guld, vinst Öster och DFF. DFF kommer att få ett fint mottagande när de går upp i högsta serien.
Budget 2016. Kärvt. Mycket kärvt. Utbildningsnämnden behöver mycket extra tillskott. Av olika skäl. Men femklövern klarar allt.

Lakers sportchef. Stämmer uppgifter i media har han allt mitt stöd. Vem tar skit för att ens mor eller flickvän/hustrun utsätts för grov missaktning. Inte jag. Intresant att se Lakers nya presschef på " andra sidan". På tidigare jobbet hade EA jagat Växjö Lakers till max. Måste ha respekt för varandras roller i en demokrati. Och den insikten har jag haft nytta av.

Gick på Konsum. Sent. Många vänliga Växjöbor vill alltid prata mycket med mig. Och är så stolt dagligen över alla förtroenden jag får. Även från de som inte röstat m lokalt. Känner att jag vill företräda all invånare. Eller i vart fall 98,5%. Vi har de bästa medborgarna i landet!

Såg Anna Kinberg Batra på TV. Hur skulle jag uppfatta det om sossarna i Växjö inte försökte fälla oss med ett eget budgetförslag?? Skulle funderat på vad de sysslar med! Men nu är det som det är med den s k december överenskommelsen. Vad värre är att AKB inte har insikt om problemen med omfattaningen av vårt flyktingmottagande. Vi går mot socialt kaos.
För att illustrera detta. Rent teoretisk sett skulle över 20 miljoner syrier få generellt, permanet uppehållstillstånd om de kom hit. Inklusive presidenten och alla terrostistledare!  Är  inte ensam om att tycka detta. Det gjorde moderatstämman i Växjö i lördags. Och kanske 98,5% av befolkningen.

Detta lär dessvärre röra om. Bloggar inte på någon/några dagar!

Är bekymrad över klimatförändringarna. Och dess konsekvsenser. Är stolt att leda världens bästa kommun när det gäller åtgärder och oppositionsbildning på detta område. Här har m lite att lära av oss i Växjö och av mp på central nivå. Världen subventionerar olja med 500 miljarder om året. Sjukt, ansvarslöst och åt he. Växjö är med partipolitisk enighet i denna fråga ett föredöme i världen!


F ö . Tillståndet i svensk skola beskrivs bäst genom en notis i Grönköpings Veckoblad. En lärare fär en en varning av sin rektor. Eleven hävdar att två plus två blir fem. Läraren hävdar att fyra är rätt!
Läraren får en varnning för att han tillrättavisar eleven och inte ta dennes verklighetsuppfattning på allvar.

PS Växjö har Sveriges bästa projektlededare för höghastighetsbanan. Kristina Thorvaldsson! DSBo Frank

Växjö 20150427