lördag 25 april 2015

Hemma, olika uppfattningar om invandring och tiggare. Och om gamla gubbar

Bra avslutningsdag på konferensen. Växjö kommer med stor säkerhet att bli inbjuden som företrädare för Europas kommuner till klimattoppmötet i Paris i december. Innan dess skall vi försöka rigga ett spetsprojekt för att få forskning på hög nivå till Växjö.
På Kastrup 15 före utsatt tid. Och tåget gick samma minut som Cheryl och jag kom rullbandet ner. De andra kvar över helgen.
Tog bilen i Hyllie. Fick bromsa hårt efter Höör. En gigantisk älg bara stod där mitt på vägen. Hemma innan 01.00. Packade upp, gick igenom post och tidningar. Hustrun rapporterade om stor fest på torget.

På jobbet tidigt, lördag morgon. Sorterade kvitton, gick igenom post och annat. En förfrågan från Chiles ambassad om att ta emot en kulturutställning. Också undertecknat av vår f d Chileambassadör Eva Zetterberg, som jag f ö har träffat när jag var inbjuden till svenska ambassaden i Chile. Klart vi måste fixa det. Inte minst mot bakgrund av att det finns många chilenarer i Växjö. Utställning bl a med Gabriela Mistral som fick nobelpriset för 70 år sedan. Och det är väl bara Mistral och Neruda som tagit hem Nobelpris till Chile.

Lakersflaggan vajar stolt utanför kommunhuset. Finns ingen stad i Sverige på 90 000 invånare som rönt så mycket framgång på så många områden. Och det har att göra med att Växjöborna är kreativa över snittet och hårt arbetande. Genestiskt framavlade av magra åkrar och duktiga människor som kommit till stan. Vad är vad? Och varför? Utan Telub inget Lakers? Utan flygplats och annan infrastruktur inom kultur och idrott, inget Lakers. Politiken har under decennier vågat satsa i Växjö och förstått värdet av entreprenörer var sig de hetat Anders Öhman eller något annat.

Moderatstämma. Som i alla sunda partier olika uppfattningar kring invandring och tiggare. Och märkligt hur hur gamla gubbar som Alf Svensson och Peter Althin dissar en ny, ung kvinna som ledare. Underbart att någon vill vara till höger och inte trängas ihop till oigenkännelighet i mitten/vänster.

På enkel och fin vigselcermoni en trevlig stund på 4Krogar. Tack kära brudpar för att jag och min mixikanska solstråle blev bjudna!


Växjö 20150425

Bo Frank