torsdag 16 april 2015

Beröm till regeringen

Vem kunde drömma om att en socialdemokratisk minister vill bara träffa ett moderat kommunalråd en stund? Hade ett möte på PM med Ardalan Shekarabi igår. Han ville veta vad jag tyckte inom ett antal områden. Och jag fick veta ett och annat om hur regeringen långsiktigt ser på ett antal politikområden. Och etiketten kräver att man inte babblar om vad som sas. Kan inte påminna mig om att alliansregeringen jobbade på det sättet. Shekarabi gjorde ett sympatiskt intryck.

Budgetproppen dock ingen vidare. Bidragslinjen ersätter arbetslinjen. Det mest extrema uttrycket för detta är att invandrarfamiljer som kommer till Sverige får retroaktiv föräldrarledighet för varje barn. 
Det blir dyrare att anställa ungdomar. Och man skär i Rot. Det sägs att Sverige är det enda land där det är mer lönsamt för en läkare att måla om badrummet  än att vara på jobbet!?

Inledde gårdagen med tandläkarbesök. Blir dessvärre återbesök.

Möte med en idrottsförening och ett företag. Lunch med journalister kring Arenastaden. Träff med Alvesta kommun. Möte med ett logistiknätverk under paraplyet Expansiva Växjö. Det går bra också för Växjö som logistikstad. Det saknas snart "lagerlokaler". Näthandeln ritar om logistikkartan. Det drar ihop sig för en mera precis förläggning av ny station för höghastighetsjärnvägen.

Var så på kvällen och pratade för Burskapsägande borgare i Växjö på Royal Corner. Drygt 100 personer deltog i årsmötet i denna förening med anor från 1600-talet. Talade om Växjö stadsutveckling och bostadsbyggnation. Avböjde middagen p g a min jäkla förkylning. Men desto trevligare med en sen måltid med lilla frun.

Bostadsbyggnationen. Läser i Dagens Samhälle idag på morgonen att Växjö bygger mer än Boverkets tabell över rimligt bostadsbyggande. Är vi den enda kommunen som gör det? Skall be vår planeringschef kolla upp detta.

Ett trevligt Rotaryfrukostmöte i vanlig ordning. Flera polisbilar utanför PM idag på morgonen, men det kommer säkert en förklaring till det.
Har ännu en trevlig dag på jobbet. Ledig ikväll! Växjö Teater eller hockey framför TV:n? Hustrun bestämmer!

Bo Frank
Växjö 20150416