tisdag 14 april 2015

Julia, Åsa och Per - bra början på veckan!

Mötte Julia på väg hem från Seol. Vi steg på samma tåg i Alvesta igår. Julia Ahlrot är en av kommunens mest effektiva tjänstemän. Och det vill inte säga lite eftersom många är bra. Hustrun hade god middag åt mig. Fyllde tvättmaskinen. plockade upp grejer, gick igenom en veckas post. Tog en slurk Lixir och lite andra medikamenter och sov som en stock. Sover bäst hemma.

Uppe vid 06.00. På jobbet innan sju. Ordnade papper, tömde postfacket, sorterade veckan. Så kom lilla tisdagsgruppen. Oliver som vanligt först. Och pigg. Hade uppfunnit en formel för hur många kvadratmeter per mandat partierna har i kommunhuset. Fast partierna är föredöme och de flesta delar rum. Bara de "gamla" k-råden som har rejäla,  men enkla rum. Välkommen till mig! Inga hemligheter! Synd bara att sd inte utnyttjar sitt rum överhududtaget. Andra hade behövt det. Men visst, de har rätt till ett rum. Trivialiteter i vardagen.

M-grupp på mitt rum. Anna T i Bosnien. Är stolt över vårt stora internationella samarbete. Var så på möte med regeringens arbetsgrupp mot våldsbejakande extremism och gick igenom situationen i Växjö. Polis och några kommunala tjänstemän. Inget man berättar om mer än att mötet ägt rum.

Arbetsutskott. Åsa lika snuvig som jag. Fast på bättre humör. Och Per S får rädda mig ikväll genom att medverka på jippo i Vida. Klarar inte av att snora där. Vi tar det hela! Serien alltså!

Bra arbetsutskott. Synd att s konstrar när det gäller att bygga lägenheter i kommunhuset. De klarar inte av att medverka till att en bra idé genomförs. Klarar inte att ändra sig!

Bra infopunkter som vi alltid har på alla su och KS.

Lunch med några f d komvuxlärare som jag stöttar i deras utbytesprojekt med lärare från Palestina. Är både propalestinsk och för Israel, men anser att extremister i båda lägren har för stort inflytande.

Internt arbete. Snuvig.

Brottsförebyggande råd. Önskar att polisen hade mer resurser.

Till apoteket innan stängning. Nya kurer.

Sittter framför TV:n med lilla frun i stället för på Vida. Tror att min brist på närvaro i Vida är bra föpr Lakers. Per Schödberg berättade idag att vi är förberedda för guldfest.

I morgon. Tandläkaren 07.30. Så möten timme för timme tills sent i morgon kväll! Inget att klaga på. Har själv valt. Om man klagar på sitt jobb får man byta!

Nu rejäl huskur! Snart 18.30!!Bo Frank
Växjö 20150414