söndag 19 april 2015

Öster, Lakers, Stenknäckar mm.

Var i torsdags kväll lite lyrisk över att Lakers vann igen. Kanske bra idé att behålla reservmålvakten?
Fredagen var annars en innedag till stor utsträckning. Så när som på ett företagsbesök. Gick medarbetarsamtal i skurar på eftermiddagen och så på ett sjukbesök med lilla frun. Fick på fm också ett trevligt besök av Jens Magnusson och Peter Wibrån från Öster. Fick en matchtröja med nr 85, Frank. Öster fyller ju 85 i år. Och borde snabbt som bara den tillbaka till Superettan, men det är väl åtminstone fem f d allsvenska klubbar som har samma idé.
Fick reaktioner på att jag bloggat om att man kan få retroaktiv föräldrarledighet när man kommer till Sverige. Det finns en hel del annan som också sticker ut. En som kommer till Sverige som flykting, uppnår 65 och som inte jobbat en dag i Sverige, kan få högre pension än en vanlig s k svensk fattigpensionär. När skall politiken ta tag i detta?
Vi hämtade upp mor och körde till Blekinge tidigt på lördag morgon. Gick promenad medan huset värmdes upp. Slet så i trädgården hela em. Vid sextiden tittade solen fram och det blev hela 15 grader i sluttningen ner mot vattnet. Vi drack vitt vin och några grannar tittade förbi och gjorde oss sällskap. Öster förlorade. Tröstade oss med god svensk lammstek och ett vin från Nya Zeeland som var som gjort just för detta ändamål. Gillar Pinot Noir. Man sover extra gott när man jobbat hårt fysiskt. Fasar för när jag skall hitta de första sniglarna.

Uppe tidigt. Ca 15 stenknäckar går omkring och pickar under stora boken. Sädesärlan redan igång med sitt och vi hörde kattuggla igår. Skulle kunna tänka mig att bo på landet permanent, men inte lilla frun. Och då blir det så. Å andra sidan, gångavstånd till allt när man bor mitt i del lilla staden. Skall idag på premiärtur till Loppis på Ronneby brunn. Hoppas som vanligt att hitta någon fin glaspjäs. Skall i eftermiddag upp till Växjö och gå promenad med Anna Tenje som varit i Bosnien förra veckan och jag åker till Aberdeen tisdag och är borta resten av veckan. Har en del att gå igenom, har nästan gått om lott den senaste månaden. Vi är en delegation från Växjö som har en del möten andra städer i det s k Borgmästarkonventet. Vi skall också försvara vår styrelseplats i Energy Cities som har sitt årsmöte i just Aberdeen.

På lördag både moderatstämma och bröllop. Räknar med att vara hemma sent på fredag natt!


Bo Frank
Blekinge 20150419