måndag 23 mars 2015

Earth hour week, Ygeman och Göteborg ( Malmö) och annat! TOMI KALLIO OBS OBS

En heldag på Kungsmad kring miljöfrågor. Föreläsare i toppklass. Skanska, Löfbergs Lila, WWF m fl m fl. Öppnade konferensen tillsammans med Volvochefen Niklas Nilroth. NR basar för en av få CO2 neutrala fordonsfabriker i världen. ( Volvo i Braås ) Hade med mig en prao, Vendela Augustsson från TC.  Veg lunch med mingel. Biffen, bilen, bostaden och börsen. Thomas Kåberger raljerade med rätta över svenska myndigheter. Svenska skattemyndigheter är ensamma i EU om att momsbelägga el som går ut från privathus tilll nätet. EU:s statsstödsregler gör att USA och Kina kan stötta förertag och tillväxt på ett bättre sätt. Skanska raljerade över hur regeringen vill förhindra kommunala särkrav på energi som enligt Skanska leder till en bättre miljö. Denna vecka går Åsas och mitt brev till kommissonen!!!

På eftermiddagen seminarum med gymnasieungdomar kring deras förslag till en bättre miljö i Växjö. Vi har otroliga ungdomar. Dock inte alla. Gick förbi klassrum där ungdomar halvlåg i ytterkläder och vantar under lektion. Och höll på med en massa annat. Vore jag lärare/rektor skulle jag inte tillåta slafs och ytterkläder under lektion.
Ungdomarnas klimatidéer kommer att tas på fullt allvar och bedömas. Måste gå vidare med att bl a minska biltrafiken i stadskärnan och fler bussfiler.

Till sist skrev jag och tre ungdomar under ett brev till kommunstyrelsens ordförande i Växjö 2030! Där vi vill veta är vad som hänt under de femton år som ligger framför oss! Skulle vara kul att ta emot detta brev. Som KSO 2030. Men det är inte troligt. Om inte efterträdarna gör bort sig rejält. Alltid beredd att rycka in. Ganska bra CV!

Hemma en stund innan kvällspasset/after work. Hör radio. Muslimska organisationer i Malmö bojkottar konferens om s k våldsbejakande extremism. Beskyller SSU media för att vara islamafober?
Anders Ygeman hade som en kommentar till dödskjutningarna i Göteborg att regeringens budgetproposition inte gick igenom. Med samma nyanserade synsätt skulle man kunna säga att Malmö och Göteborg toppar våldsbrottslighet p g a långvariga socialdemokratiska maktinnehav! Det är bara att konstatera. Vi är bara i början av en våldsspiral i Sverige. Och en värdeförskjutning som går emot jämställdhet och emot respekt för människors fri- och rättigheter. Svenska politiker vågar/vägrar diskutera konsekvenserna av den oerhört stora invandringen till vårt land.

Läste i DN i helgen att drygt 50 länder praktiserar s k Sharialagstiftning.

Tillbaka till miljön. Vi har en fantastisk vecka framför oss! Världens bästa Earth Hour Week program? I vart fall har kommunen de mest fantastiska medarbetare som finns att få.  Känner glädje och tacksamhet varje dag över att få umgås med alla dessa personer.

Hoppas nu att Lakers gör procesen kort med Örebro. Kommunen Örebro gick nyligen ut och ville ha en handelsfri månad! Handel är det bästa sättet till ett ökat välstånd för fattiga länder. Handel är bra! Om man köper bra prylar och tjänster. Som inte skadar miljön.


PS Hemma. Underbart att just TK kunde skjuta Växjö vidare. Så stort så att kommunen bjuder på en bättre middag - oavsett!  Tror på GULD. Kommer att åka till Skellefteå åtminstone någon gång.
Senast jag var där på hockey var det bara fyra Lakers supporters - en familj från Braås! DS


Bo Frank
Växjö 20150323