söndag 22 mars 2015

Blockade, Mor, Lakers och filosofiska rummet och sjuka hjärnor!

Vi hämtade mor och körde faktiskt nonstop till Uppsala. Mellan Järna och Södertälje var det isgata och mängder av bilar i dikena. Hur kan staten låta en Europaväg vara isgata?
Lunch hos sonen och hans trolovade i lilla ettan vid ån. Oslagbart läge mitt i stan och med utsikt över rinnande vatten.
Lite promenad och besök i domkyrkan. Sonen tände ett ljus för farfar!

Så drack vi vin med "farmor" och spelade kort hela eftermiddagen. Farmor, 89, var den enda som inte behövde glasögon när det började skymma. Bjöd så hela gänget på Basilica. Ett italienskt superställe mitt i stan. Fortsatte till vårt hotell och mer kortspel. Med famor. Som var piggast av oss alla. Mer vin med farmor. Har inte sett henne så pigg som på många år! Sov gott.
Ungdomarna åt frukost med oss på hotellet. Vi drog hemåt och de till biblioteket för att hänga över lagboken. Så jäkla ambitiösa! Och fina tillsammans. Man blir glad i själen.  Unnade oss faktiskt ett snabbt kaffestopp. Bra väg. Blåsigt och iskallt.
Lakers gjorde sitt jobb igår. Och undviker de utvisningsbåset blir det SM-guld. Är det bara jag som inte kan hockey som ser att det går bäst när man inte är utvisad. Visst. Måste kanske spänna musklerna ibland och "äga"!

Bra ledare i SvD idag. Skall den feministiska utrikespolitiken nu bestraffa vårt viktigaste handelsland Tyskland, där prostitution är laglig!?

Lyssnar på ett av alla favoritprogram i P1. Filosofiska rummet. Det bästa samtalet om "tiggeri" som jag hört. Kanske borde vi ha en kommunfilosof ( förutom mig ) som kunde klargöra moraliska och etiska argumert för och emot olika företeelser. Vore jag lite modigare skulle jag förslå det!? Hör på radio att socialförsäkringskostnaderna ökar 10 ggr mer än vad försvaret vill ha? Tror att Sverige går mot kollaps när det gäller offentliga utgifter.
Fattar heller inte varför EU skall satsa stora belopp i Sverige för tiggare. Borde inte EU sätta press på medlemsländerna att ha anständiga skyddsnät för sina medborgarere? Det är något jag inte begriper.

Sjuka hjärnor i Skåne förgiftar Pilgrimsfalkar!

Skall ta en sväng till kontoret för att förbereda en del för veckan.

Blockade? Till Uppsala reste en son med oknutna gympadojor. Nu en rad svarta skor i skoblock! Vet inte vad som är bäst!?  Bara man är lycklig, tar sitt samhällsansvar, hjälper andra och vill arberta. Visst är lycka att kunna göra skillnad för någon annan? Det behövs inget filosofiskt rum för att klara ut detta!

Förra helgen hos en fantastisk dotter i Göteborg. En stjärna! Nåt har man lyckats med. Otroliga ungdomar.


Bo Frank
Växjö 20150322