tisdag 27 december 2022

Om svenska kyrkan om den finns....

 Man läser i media om att det offentliga Sverige gör allt för att tona ner julinslag med kristna förtecken i  Sverige. Dagis, skolor och allehanda offentliga institutioner. Inte heller pepparkaksgubbar är förenligt med dagens Sverige. Och så går det som det går. 


Vad gör svenska kyrkan? Fortsätter lovorden över det mångkulturellla samhället. SmP tar inte in mina eller andras insändare om kritik mot detta. 

Den s k kristna vänstern i Svenska kyrkan är emot NATO och att Sverige skall skicka vapen till Ukraina. Var kan man läsa om detta i Bibeln? Och de högsta företrädarna för kyrkan eldar på nedmonteringen av kyrkan och tar inte ens avstånd från den extrema radikaliseringen av kyrkan. Detta gynnar indirekt diktaturer. Alla partier utom v i riksdagen är för vapen till Ukraina. 

Ser det som en soloidarisk handling för vårt kulturarv att fortsätta vara medlem i kyrkan och betala kyrkoavgift. Men inte länge till. 

Hur har det blivit så här? Tror att de flesta vet svaret. Läser och läser. Och seniliteten tilltar. Läser om gamla Simenon och Christie med stor behållning eftersom jag glömt bort handlingen. Julern är också att läsa åter Selma Lagerlöf.


Kullens fyr blinkar. Vi har världens bonnförkylning, men har redan träffat nära och kära. I alla fall en del. Nästa blogg måste bli mer positiv. Fast man måste ju säga hur det är. Bland det bästa i vårt land är P1 som är på hela em. Och lite Radio Kronoberg på fm. Undviker mer och mer vanliga tidningar. Tycker s k Public Service aldrig varit bättre. Menar dock bara radion. Bo Frank

20221227