tisdag 16 augusti 2022

Skall arbetslinjen löna sig? PS Uppdatering

När valrörelsen är över kommer m i Växjö att vara det parti som lagt ner flest antal arbetade timmar. I särklass. Vi försöker att vara överallt där vi kan lyssna till medborgarna. Vad är det som folk mest har synpunkter på. Flyktinginvandringen/lag och ordning. Vården. Och så många konkreta frågor. Allt ifrån ilska på sparkcyklar och uppgrävda gator. Till individuella frågor inom socialtjänst. Valstugorna tar emot seriösa medborgare som har frågor. Smarta ungdomar. Och så de "vanliga" kufarna. Sällan någon otrevlig. Bland det trevligaste är att byta några ord med kollegor från de andra partierna. Igår tog vi i m i Växjö emot 320 000 valsedlar. 24 augusti börjar förtidsröstningen. Kommer att hänga på låset och samtidigt lägga ut valsedlar i en av dessa lokaler. Kan tycka att det är lite konstigt att alla partier var för sig skall lägga ut namnvalsedlar i alla lokaler. På valdagen är det väl ca 55 lokaler eller så som skall ha sina valsedlar. Men vi har organisation för detta. 

Lyssnar sällan eller aldrig på politikerutfrågningar eller debatter. Det är så förutsägbart. Och få politiker som ger konkreta svar. 

 

I söndags morse var vi en drös moderater som åkte runt och satte upp valaffischer. 
Många härliga promenader runt sjön denna sommar. 

Åseda marknad. Alltid trevligt att prata med Eva Britt Svensson. En av länets "mesta" hårt arbetande politiker. Gillar människor som gör skillnad oavsett parti. 

Idag lite avbrott från kampanjandet. Officiella middag för en delegation från Duluth, Minnesota. Skall oxå gå runt med dem till valstugorna i em. 

PS Har suttit halva dagen på Storgatan. Ett antal personer som inte uppskattat att c vill sitta i regering med s. T o m en ny medlem p g a detta. Vem kunde tro för tre månader sedan att Lib skulle passera c i en SIFO-mätning. DS

Bo Frank
20220816