söndag 22 maj 2022

Tänk om Turkiet har rätt?i

 Svallet av Natoansökan upprätthåller media. Fokus på Turkiet nu. Svårt för den som anser sig insatt i att veta om Turkiet har rätt när man säger att Sverige är en samlingsplats för terrorister. Hell klart är att det finns islamister i vårt land som anser att man skall döma efter sharialagar. Hur många är det väl bara Säpo som vet. Men att svenskar är naiva vet många. Såväl klaner som islamister har tagit sig in politiska partier och kommunala förvaltningar på olika håll i vårt land. Media sjunger nästan utan urskiljning mångfaldens lov.

Full vecka. Måndag morgon. M-kampanj vid stationen. Vi började vid sjutiden på morgonen. Diverse möten på kommunen. I lokalen på eftermiddagen. Bortbjuden på middag på kvällen till goda vänner. 

Tisdag morgon. Sedvanligt m-möte. Så mottagning av skolklass. Välartade elever. Med lärare i kortbyxor. På em och kvällen fullmäktige. Lite tråkig stämning vet den som följde mötet. Det hjälper inte att 60 ledamöter i huvudsak är vettigt folk. 

Onsdag morgon. Tåg 06.06 till Göteborg för två dagars möte med SKR:s hållbarhetsberedning. Möte på regionen och staden med rundvandring. Tema: minskad klimatpåverkan och klimatskydd. Bättre middag på Natur i staden. Tidigt tisdag morgon tåg till Vårgårda. Hanterlig kommun med korta beslutsvägar. Bra besök. Samma tema. Buss till Borås och så tåg till Växjö. Tågförsening som allt oftare för folk på spåret. 

Fredag. Justering av fullmäktiges protokoll. Invigning av ännu ett av Gösta Skoglunds bihotell, denna gången på Ekobacken i Växjö. Eftermiddagen i lokalen. På kvällen moderat korvgrillning vid Trummen. Lördag. M -kampanj som avslutades med kampanj på Arabyfestivalen. Såg bara två andra partier där. Vi var det parti som mobiliserade i särklass flest deltagande politiker. Till vilken nytta återstår att se. 

Idag. Tidig promenad runt sjön. I eftermiddag ännu en dörrknackning. Hoppas bara att vi inte tar ut orken för tidigt. 


Tillsammans med Julia Berg s vid bihotellet. Julia är duktig. Kanske flitig som ett bi. 


Hållbarhetsstrateg, kanslichef och kommunchef gav bra föredragningar i Vårgårda. 

Ingång till kommunhuset som delar reception med ett hotell. Små tänkvärda skyltar runt omkring i centrum. 


Evert Taube, vår beredning och det fina Operahuset som drevs fram av Göteborgs mesta sosse, Göran Johansson. Man höjer kajer för miljoner och åter miljoner för att förhindra översvämningar. 


Så kom årets ranking av landets 290 kommuner. Växjö nr 7. Givetvis inget om detta i den självupptagna Tidningen. Hade det blivit en dålig placering som publicerats öppet hade det hetat Tidningen avslöjar. 

Ja, det var väl det jag hade att säga idag. 

Bo Frank
20220522