onsdag 16 mars 2022

Jag säger som det är - har karriären bakom mig....

 1984,  läste jag som gymnasist. På den tiden fick vi läsa böcker i skolan. Jag läste Kallocain, Du nya sköna värld, Tyst vår, Plundring svält och förgiftning. Alla Dostojevskij, Strindberg och Selma Lagerlöf och Sigrid Undset. 

 Dagens ungdomar skall inte utsättas för bildning utan skall fritt i grupp söka svaret i ett s k mångkulturellt samhälle i upplösning. Dagens ungdom saknar referensramar genom att bildningen har slaktas under mottot att alla åsikter är lika mycket värda om de åtminstone är åt vänsterhållet och tillåtande mot allt.  

1984 handlar om en kommunistisk oligark som styr över landet Airstrip One. ( England ) Landets Sanningsministerium hjärntvättar alla människor. Fred är krig. Partiet styr. Frihet är slaveri. Okunnighet är styrka. Och Orwell skriver ( som det som utmärker Putins tänk idag) Den som kontrollerar det förflutna kontrollerar framtiden. Den som kontrollerar nutiden kontrollerar det förflutna. George Orwell skrev denna bok i slutet på 40-talet om jag kommer ihåg. Rätt. Har läst nästan alla hans böcker. Djurfarmen är enl mitt tycke den bästa romanen. GO hette egentligen Eric Blair. Från början näst intill socialist, men blev en tvivlare..... 

Naiva Sverige idag. Fortsätter asylinvandring/anhöriginvandring från Afrika och Mellan Ö stern. Passköer i Sverige. De snabbaste och mest riskfria svarta pengarna är att sälja sitt svenska pass. Man får ( efter s k skärpning ) gratis hämta ut tre nya pass på fem år. Ett svensk pass kan man sälja för 60 000 kronor. Inte någon har blivit dömd för detta. Och man kan lagligt sälja tid för att boka nytt pass. Media mörkar konsekvent att beskriva vem som eldar bilar, stökar på bussar, akutmottagningar och liknande. Frivilligt sanningsministerium. Flertalet flyktingar och invandare är bra folk. Men det har helt enkelt blivit för mycket. Danmark, Norge och Finland är inte i närheten av läget i Sverige. 

Vi hade kommunfullmäktige igår. Ett i huvudsak bra möte. Men medborgare som lyssnat måste fråga sig om kommunfullmäktige har det operativa ansvaret på detaljnivå. Men ändå stolt över ledamöterna som visar större engagemang än de flesta andra fullmäktigeförsamlingar i landet. Vi har kunnigt och bra folk från alla partier. 

Ordnat gula och blå ljus. Blågula flaggor från två länder. Och uppmärksammade våldtäkten på Ukraina. 

Anna Tenje gjorde en bra föredragning om kommunen beredskapsläge och rustningen för flyktingmottagande från Ukraina. Med 100% säkerhet den enda person som har kapacitet att leda kommunen. Jag skulle inte klara det. Och jag kan bedöma detta. För jag säger som det är. 

Bild. Cheryl Jones Fur som förste vice ordf i fullmäktige och jag själv med klubban. Osäkert vad mp vill efter valet. Men det bestämmer väljarna. Efter valet räknas rösterna. Och en majoritet uppstår. Med eller utan sd som vågmästare. Det senaste verkar troligt. Mellan 2006 - 2010 styrde de borgerliga partierna med sd som vågmästare. Det funkade. Men sd har den egenskapen att man i en del kommuner stöder vänsterblocket och i en del de borgerliga. Det mesta av kommunalpolitiken handlar som personkemi och betalda uppdrag. Det sista är totalt försummat i den statsvenskapliga forskningen. Men jag har facit men kan inte av diverse hänsyn berätta allt. Syntes inte. Längst ner på min blå slips. Beatlesloggan från Help. Och det är väl dagens ord. 


Bo Frank

20220316