onsdag 22 december 2021

Vart tog den anständiga högern vägen? Och vänsterflum i media

 Blev glad över att vänsterns kandidat trots allt vann valet i Chile. Hellre det än en knäppgök med medeltida värderingar. 

Man drömmer sig tillbaka till  Ronald Reagan. Artig, vänlig, miljöintresserad, tron på den goda människan och på vetenskapen. Han knäckte Sovjet och nedrustade. Nu tävlar den ena galningen efter den andra om att företräda republikanerna. Man drömmer sig tillbaka till den hårt arbetande Margret Thatcher som reste England, knäckte det marxistiska gruvarbetarfacket och den ledande politiker som först pratade om den globala uppvärmningen. Och nu har vi Boris. Thatcher satte EU på plats, Boris drog England ur Europa. Och nu är det inte kontinenten som är isolerad när det dimma i kanalen... I Frankrike finns inte den anständiga högern längre. Och Tyskland känns fattigt utan eran Kohl och Merkel. I Sverige. M o Kd rätt OK. Och OK att ta stöd om vem som helst för att ändra kursen i Sverige.

Min höger är värdekonservativ där miljön står i centrum. Kyrkan som den var förr, monarkin, försvaret och rättsstaten. Men en mycket stram invandringspolitik. Och stora satsningar på både smal  och   bred kultur. Och att man tar parti för människor som arbetar, vill arbeta och har arbetat. Och för den som faktiskt inte kan arbeta. Dagens slappa välfärdssystem och urspårade valfrihetsreformer är ett eldorado för allehanda kriminella - oftast med utländskt ursprung. 

I media dominerar vänstern. Dels genom de frågor som avhandlas. Och dels genom partiskheten. Min mormor växte upp med 10 syskon i en tvåa eller trea. Det fick dem inte att begå brott eller bära sig illa åt. De lärde sig arbeta och arbeta hårt. Ingen sa att de bodde på ett utsatt sätt. Nu aktuella Kristina och Karl-Oskar fick ingen SFI och inga bidrag. De wabbade inte. De bröt sin mark liksom i Markens Gröda. Idag frågar media varför 10-barnsfamiljer bor trångt? Politiker svävar på målet. Skall kommunerna bygga villor åt människor som inte arbetar? Man få ta seden dit man kommer och anpassa sig. Punkt slut. 

Magdalena Andersson. Klart att folk uppskattar att inte ha en obegripligt mumlande statsminister. Kan bli farlig om kursen läggs om till sådant som vanligt folk ser som problem. 

Kul att äga ett eget samhälle. Har två mornar i rad gått tidigt morgon i snön ner till hamnen i Torekov och tillbaka. Ut via bebyggelse och hem via stråket längs havet. Inte mött en människa. Adventsljusstakar i kanske ett hus på 20 eller så. Däremot mött räv, rådjur, harar, fasaner, glador, svanar och andra flygfän. Igår svepte tv JAS över huset. Skall försöka få hustrun att se Höstsonaten på TV ikväll. Julfirandet? Man vet inte från en dag till en annan hur många vi blir. Snoriga barnbarn, Corona, inställda tåg. Var det bättre förr? 

Farfar bolmade på sin pipa vid stora matbordet medan vi åt inkokta grisfötter och rimmade till gröten. Och nu skall inte ens Kalle Anka börja klockan 3. Kränkt? Nej. Bara noterar egot före laget. 

Är samhället bättre idag när egot aldrig varit större? Både och. Det gnälls i parti och minut och alla är kränkta för nåt. Å andra sidan har nog aldrig personer med funktionsnedsättningar haft det så bra. Med rätta. Måttet för på ett samhälles humanism. Och inkomstjämlikheten är störst i världen. Liksom antalet skjutningar. Och vänstern sätter rekord i att trolla bort individens ansvar för sina handlingar. Nu senast idag när nya skolminsetern säger att skolresultaten är Reinfeldt fel. Oklart om hon menar att FR öppnade upp för en massiv invandring eller inte. Mina medelmåttiga skolresultat kan jag bara skylla på bristande egen förmåga. Det fixade sig ändå på nåt sätt på den tiden. Och bokstavsförkortningarna var på gott ont inte uppfunna. 

Nu skall snart Nordegren&Epstein börja. Och julskinkan skall griljeras. Och  provsmakas av många till Sveriges godaste vörtbröd från Rapps bageri  i ett hav av friterad grönkål med lite mandarinklyftor. Valfriheten består i att välja Johnnys senap,  Mailles honungssenap eller Edvins. 


Dukat för middagsgäster. Grönkålen friterad. Lilla mexikanska solen bakar. Har hamnat sent i livet i Wagners värld. Njutbart. 
Bo Frank

20211222