fredag 31 december 2021

Moll PS

 Ute som inne. Moll. Men de flesta på jorden har det sämre. En i huvudsak bra helg fram tills idag. Barn. barnbarn. Umgänge. God mat. Fram och tillbaka mellan Skåne och Småland. Kylskåpet laddat med renfilé och andra läckerheter för middag som bara blir för två ikväll. Corona i familjen och idag fick hustrun två röda streck på självtestet. Är själv bara lite hängig. Och trots allt tal om 24-timmarsmyndigheter är det en labyrint att hitta där man kan boka tid och få en riktig test. Sjukvårdens IT-service är rätt obegriplig. På den gamla goda tiden kunde man ringa utan bankID och annat och få prata med någon. Får försöka hitta någon anordnare privat eller offentlig som kan göra test på måndag. Oseriösa testföretag verkar dock ha öppet alltid. 

Strilande regn ute. Blir läsning och nätet idag. Att för femtioelfte gången se Beatles i Ed Sullivan show. Att se om någon Bachkonsert. Att se om Holy Mother med Clapton/Pavarotti. mm mm

Kanske blir renfilén med mos potatis/jordärtskockor bra. Med nedsatt smak. Det fina bubblet får kanske vänta. Om smaklökarna är intakta. 

En god vän tröstade. Den ev nya varianten kanske får ses som en förkylning. Och hade vi inte haft tre sprutor hade det nog varit värre. 

Trots diverse självömkan så inser jag att de flesta människor på jorden skulle vilja ha det som vi även i denna stund. Och resan till Mexico i nästa vecka får skjutas på framtiden. Betyder mer tid i vår egen bubbla och i m-lokalen på Storgatan. 

Trots allt. Gott Nytt. Bara att skriva 2022 känns rätt bra.PS Det slår mig att jag aldrig i media läst nåt om mörkertalet för smitta. Hur många är det inte som vi som självsisolerar sig efter ett hemmatest? Och där det hela läker ut och inte kommer till offentlig kännedom? Vi skall givetvis söka ny test så fort det går och var vi får tid. Att inte i denna IT-ålder kunna boka test i förväg hos seriös anordnare är besynnerligt. I ett land som förefaller vara välorganiserat. Man kan ju boka biljett, spa, hårvård och nästan allt som ligger i det privata. Märkligt. 

Skall det vara enklare/lättare att boka bord på krogen än Covidtest?

Bo Frank

20211231