lördag 14 augusti 2021

Det går åt skogen och skogen brinner....

 I veckan kom den nya klimatrapporten. Nedslående läsning. Frågan är om det inte är kört för klimatet och det nu handlar om skademinimering så gott det går. 

Klimatförändringarna kommer sannolikt bidra till ökande väpnade konflikter när de sista av jordens resurser skall kramas ut. Och ökande flyktingströmmar. Miljoner människor kommer att ha bl a Sverige i sikte. Livslång försörjning av våra bidragssystem och gratis offentliga tjänster. Rättsväsende och sjukvård går redan på knäna. Miljarder rinner också ut till diverse fusk med olika bidragssystem. Det borde vara tvärstopp för nyetablering av privata assistansbolag. I alla fall åtminstone tills nya regelsystem är på plats. Och Sverige måste lägga om kurs fullständigt. Ser det inte som osannolikt att militär kommer att bevaka Sveriges gränser inom en tioårsperiod.

Och regeringen kan inte regera. Och nästan omöjligt med tanke på makten inte utgår ifrån folket utan ifrån myndigheterna. Regeringen kan inte ens besluta om asyl till ett fåtal tolkar som tjänat vårt försvar. När en vitrysk OS-deltagare vägrade att bli hemskickad Minsk var flera regeringar i Europa redo att ge politisk asyl. Ett sådant beslut kan regeringen inte fatta.

Inte heller att förse den nya batterifabriken med kobolt. Det kan ta 20 år för att få tillstånd till brytning. Alternativet är kinesiska gruvor i Afrika med barnarbetare. Och regeringen kan inte ens ge tillstånd för fortsatt cementtillverkning i vårt land. Det blir väl kinesisk cement i fortsättningen. Om vi inte kritiserar Kina. Kina producerar tio gånger mer cement än USA. 

De flesta människor på jorden lever i diktaturer. Och dessa är på frammarsch. Lamslår FN, struntar fullständigt i klimatet och jordens överlevnad Och kontrollerar sina medborgare. I Sverige får inte ens olika myndigheter kommunicera fritt för att upptäcka brottslighet. Och varje gång det kommer något förslag på att bekämpa brott så skriker Advokatsamfundet. 

Det utreds och remitteras i Sverige. Men det regeras inte. 

Hörde klimatdebatt mellan m och mp på radio. Vänlig pajkastning som inte syftade till att se vad man gemensamt kan komma fram till. Så kan man inte jobba i en kommun. 

Ja detta var ett rejält dystert inlägg. Men man kan heller inte bara blunda och låtsas som att det inte finns problem. Och när går godheten över i en acceptans för allt som sker som inte borde ske?


Bo Frank

20210814