fredag 18 december 2020

Det är som det är......att ha FOKUS

 Juldagen idag, om en vecka. Den globala uppvärmningen är värre än Corona. Och eftersom världen inte går under i morgon, så skrivs det inte mer om det än om Corona. Uteblommor som skulle frusit blommat och växer på vår uteplats. Även media lider av kvartalsjournalistik. Precis som börsen.

Det är grått ute. Så här har det sett ut för de flesta av oss. 


Vecka 51 snart till ända. Har suttit i m:s tomteverkstad på Storgatan en del. Kommunfullmäktige i tisdags. Som vanligt ganska bra stämning. Första gången någonsin som jag upplevde det hela som lite tjatigt. Halva tiden åt att diskutera ämnen som var uppe och avgjordes på förra fullmäktigemötet. Det glada inslaget var dock ett s k medborgarförslag från en rekordung flicka som talade om sitt förslag utan manus på ett ledigt sätt som övertrumfar en del som faktiskt sitter i kommunfullmäktige. Eftersom kommunen nästintill "drunknar" i kreativa förslag från medborgarna kommer det i fortsättningen bara upp sådana förslag som är kommunövergripande och av principiell betydelse. Diverse webbmöten under veckan. 


Sur över utebliven JAS som framgått av media. Jag är försvarskramare och stolt medlem i kamratföreningen för Kungliga Kronobergs Regemente. Har dock lämnat SNF efter alla år eftersom jag inte anser att SNF skall syssla med politisk aktivism tillsammans med diverse vänsterrörelser....


Lätt att drömma sig tillbaka till den delen av året som var b f Corona. 


Mexico i februari......
Här på hotellbalkongen i Playa del Carmen i Mexico. 


Eller hemma på vår innergård i Växjö....
På söndag skriver vi fjärde advent. Dyster höst med noll konserter, teater och musik i Domkyrkan, Ingen julkonsert med Musica Vitae. 


Men idag har Paul McCartney, 78, släppt sitt senaste album. Lysande. Den främste efter Bach, Bozart, Beethoven ( fyllde 250 igår) och Beatles. Bra recensioner världen över. Är helt övertygad av att få uppleva ännu en McCartneykonsert live någonstans i Europa. Så mycket musik att plocka på nätet. 

Har ni sett Eric Clapton och Pavarotti göra Holy Mother? Bara att kolla. 


Gått runt sjöarna i mörkret med en milt protesterande hustru som inte stormtrivs i Sverige denna årstid. Det gör inte jag heller,. Det är ju inte ens vinter. Politikens ovilja och okunskap på jorden har nu gett oss tre årstider. Vår, sommar och höst. Men det är dessvärre klart. Lättare att försjunka i Coronapessimism. Blir inte ens upprörd över att CSN och försäkringskassan betalar IS-krigare. Det är ju bara toppen på ett isberg av svensk naivism och dumhet. 


Trevlig helg alla trevliga Växjöbor!

PS Glad att läsa FOKUS. Anna Tenje trea i landet på lista över betydande politiker. Och folkligheten är vägvinnande. Det vet jag. Och glad över att Oliver är med på denna lista. Skulle kunna vara med i programmet Fråga Lund.  Ofattbart.  Enda kommunen i landet med två politiker med på denna lista. Kunde varit en till. Hustruns son.  Philip Sandberg, KSO i Lund, men som är född i Växjö. Tippad av en del som ny partiledare Lib. Han har lyskraft, kunskaper ( sex språk) och trevlig. Men varför skulle han hoppa på detta? Då får man ju nästintill inget eget liv....

Så Växjö sticker ut i allt... på ett positivt sätt. 


Bo Frank

Växjö 20201218