söndag 22 november 2020

Vem styr landet? Bästa jullåten?

Det har Tegnell sedan i mars. Finns tecken på att det nu är Löfvén. Olika myndigheter har ett orimligt inflytande i ett land där varje minister som vill göra nåt blir en fråga för konstitutionsutskottet. Säger det för femtioelfte gången. En kommun skulle inte fungera om inte det ledande kommunalrådet la sig i och tog kommandot när så behövs. Skall avslöja en sak. Hade Anna Tenje fått bestämma utan att invänta konsensus i länet, så hade kommunens äldreboende stängt för besökare tidigare i början på Corona. Nu Växjö har ånyo fattat beslut därför att regeringen och den s k Folkhälsomyndigheten segar....

Tid liksom många andra att småplocka hemma. Nya matrecept. Tid att lägga in sill. Vädra finkläder som inte används. Fixa avloppet som hustrun bett mig om i månader....Om en vecka är det första advent. Provat att börja spela julsånger. De sakrala får vänta lite. Det är omöjligt att utse den bästa julsången. Också om man tittar på nätet. Men några av mina 10 bästa återkommer dock på nätet som favoriter. 

1. White Christmas med Bing Crosby. 
2. Happy Christmas med John Lennon och Yoko Ono.
3. All I want for Chrismas is you med Mariah Carey
4. Peace on Earth med Bing Crosby och David Bowie. 
5. Sleigh Ride med The Ronettes.
6. Do they Know it´s Christmas med Band Aid. 
7. Santa Claus is coming to Town med Bruce Springsteen. 
8. Let it snow med Dean Martin.
9. Mer Jul med Adolphsson och Falk.
10. Wonderful Christmas time med Paul McCartney. 

Återkommer till de sakrala.

Så vad det detta med julgranen. Det är alltid intressant att höra folks kommentarer om granen på torget. Och hur olika vi tycker. Hustrun tycker om den. Och den politiskt ansvariga, Sofia Stynsberg. Skickar inget kort på julgranen. Som om kommunen förbarmat sig över en villaägare som vill bli av med sin gran.... Dock en vacker gran utanför Tegnérgallerian på Storgatan. 

Dock bild på hustruns nybakade kringlor. Blir väl fyra plåtburkar som göms lite här och var. Skall bli trevligt att ta fram lite julsaker på fredag. Inte mycket bestyr i veckan. Lite webbmöten och hustrun har sitt. Ja, nog är det en konstig tid. På något sätt det nya normala då det inte går att planera särskilt mycket. 

Växjö 20201122

Bo Frank