söndag 15 november 2020

Pernlilla Månsson Colt och Mattias Karlsson sd

En helg till ända. Besök av barnbarnet Josephine. Ett av flera ljus i  mörkret. Hemma från en vecka i Torekov. Lite enslig och öde Ingmar Bergmankänsla från Fårö. 

På synnerligen gott humör när vi alltid lyssnar på Pernilla Månsson Colt när hon har Ring så spelar vi. Den bästa av de bästa. Någon s k komiker har försökt sig på detta. Katastrof. PMC är så otroligt bra. Bildad och glad. Socialt geni. 

Lyssnar alltid på söndagsintervjun innan God Morgon Världen. Idag Mattias Karlsson. Fick stor sympati för hans gräsrotsperspektiv, fernissad  med bildning från Lund. Lågmäld, trevande och resonerande. Så långt ifrån en bombastisk partiledare man kan komma. Känner stor sympati för det konservativa idéarvet, som dock saknar en ekologisk dimension i dagens debatt. Som finns där. Om man går till urkunderna. Edmund Burke med flera. 

Jag samlar på personer. Som inte inleder varje brist på eget tänkande med vi socialdemokrater, vi moderater etc. Tror någon på allvar att vård eller skola skulle bli bättre om något partis program skulle gälla? Trams. Det handlar på ledarskap, kultur och handpåläggning av de som utför jobbet. Så trött på plakatpolitik och identitetspolitik där det lurar en totalitär inställning. Den som inte är för oss är emot oss. Därför så befriande att t ex läsa Göran Greider. Och andra som inte tillhör en armé av medsägare. Det sista ordet jag väl uppfunnit eftersom det inte godkändes som ord. 
F ö är min vurm för konservatismen stark. Skrev ett s k specialarbete om dess idéhistoria på gymnasiet. Och det växte sedan till en tre-betygsuppsats i statskunskap.....

Vår badbrygga i Torekov. Hustrun ej badsugen. 

Från badbryggan. 


Kullahalvön ovanför badbryggan....Grönkål? skördas i Torekov. 


Vid Växjösjön idag på morgonen. Anita. Vår häger.

Hennes man Arne, vaktar en bit bort. 

Hustrun bakar bullar med saffran och mandelmassa. Väldoft i lägenheter. Hittar inget att klaga på. 


Växjö 20201115

Bo Frank