tisdag 18 augusti 2020

Det mesta är rubbat i dessa tider

Anser att klimatförändringar och ökad kriminalitet i invandringens spår är våra utmaningar. Men det finns ingen majoritet i riksdagen för att motverka detta. Ännu. 

Njuter motvilligt av det varma vädret.  Badar. Har haft hustruns underbara barnbarn i Växjö och i Torekov. Retar mig inte på så mycket. Bara en del. Så fort en sosse i kommunen eller regionen uttalar sig så är det nåt nytt som skall vara GRATIS. Men där sossar styr skall det läggas ned. Åldringsvård i Lessebo och Uppvidinge. Sossar är på ett sätt bättre när de styr och tvingas ta ansvar för en helhet!
Man har ingen aning om hur resurser skapas men väl på hur de kan förbrukas. 

Skulle vilja förbjuda spelbolag och ockrare. Den mesta TV-reklamen vänder sig till de människor som har minst och skall luras bli rika via spel och ta svindyra lån av ockerbolag. Det borde finnas ett moralistiskt, vettigt socialkonservativt parti i vårt land. Men det finns det inte. Ännu. 

Irriterar mig på att svenska ministrar i vanlig ordning inte har en uppfattning om nåt mer än att hänvisa till myndigheter och kommande utredningar. I Danmark pratar politiken om att sätta gangsters i fängelser och gör det. I Sverige vill man försöka "lagföra" och inget händer. Sossarna i Danmark för en bättre politik än de s k borgerliga partierna sammantaget i Sverige. Hoppas att m och kd får bilda med regering med de som vill stödja en sådan. 

Johan Rockströms klimatartiklar lyfter SvD. Och vissa ledarskribenter. Men mycket vänster på redaktionell plats. Har pausat prenumerationen. Är som bekant lynnig. 

Det skall satsas miljarder på nya sjukhus i vårt län. Nytt i Växjö och hundratals miljoner i Ljungby. Rätt intressant att avlyssna tjänstemän mellan skål och vägg som anser att om staten hade haft ansvaret för sjukvården i länet skulle det bara finnas ett lasarett. Men politikens främsta uppgift är att vinna val. Och utgifter är mer populära än minskningar i det korta perspektivet. 

För en av dessa mobbade elever har det löst sig. Är dock inte imponerad av det s k fria skolvalet. 

Denna vecka har jag fler möten i "jobbet" än vad jag haft på fem månader. Och det rullar på. Ingen vettig människa kan förutspå hur det skall bli framöver. 

Kamala Harris som framtida president inger hopp. 

Några bilder. 


Står på "vår" strand i Torekov och ser mot Kullahalvön. 


Hustruns barnbarn bakar bullar med farmor i Växjö. Hemligheten är mandelmassa och saffran. 

På Wisma. Dessvärre förlorade DFF. Här instrueras planens bäste spelare, Violah Nambi. Kom in i andra halvlek. Borde börjat.

Moderat webbgruppmöte sändes från Chefens rum på kommunhuset. I måndags. Vi har som enda parti haft aktiviteter hela sommaren. Coronaanpassat. Städning på stan, kubb, promenader, studiebesök mm mm.

Vill ni höra musik från Mellan Östern på högsta volym och bilar som kör fort. Då skall ni ställa er på Norrgatan eller utanför polishuset. Vissa driver med hela vårt samhälle. 

Bo Frank
Växjö 20200818