måndag 20 juli 2020

Ögonblickbilder

Småutflykter. Nykulla utsiktstorn, badplatsen i Tolg, promenader och läsning. Läste om Greenes Monsignore Quijote. Håller, men en bok man kanske inte behöver läsa om, men väl läsa. Prästen och den kommunistiske borgmästaren som åker runt i Spanien med Rosante, en Seat 600,  med hela baksätet fullt med vinkartonger som verkar vara huvudföda.

Har plockat skräp från Växjösjön. Skall skaffa en rejäl håv för att kunna vara mer effektiv. Ett gäng kommunala sommarjobbare håller fint runt sjön. En kille vilade sig på räfsan medan flickorna jobbade på.

Glad för ledaren i SmP idag. Så sant. Sveriges bästa filmer hade aldrig sett dagens ljus med nuvarande genustalibanism i svensk s k filmpolitik. Varför skall man överhuvudtaget ha en filmpolitik? Filmpolitik innebär bara att film skall politiseras utifrån nutida och skruvade värderingar.

Barn och barnbarn på besök. Hustruns och mina. Härligt att få umgås. Har inget tålamod. Bara med barn.

Infrastrukturministern vill göra det enklare att få CSN-stöd för att låna till körkort. För krångligt språk i ansökan gör det svårt för personer som inte behärskar språket enligt ministern!!!Men hur skall man lära sig teoriprovet utan att ens kunna göra en CSN-ansökan?  Sd-förslaget om att vårdpersonal skall kunna prata hjälplig svenska sågas av alla  för att sd lagt förslaget.  Hade min favorit Göran Greider lagt förslaget skulle det tagits väl emot.

Ett renare Östersjön hotas nu av den globala uppvärmningen som rubbar den ekologiska balansen. Den globala uppvärmningen skördar fler offer än Corona.

Härligt att bara gå på torget och handla. Och träffa Växjöbor och samtala. Växjöbor är ett bra folkslag. 98,5%. Och moderaterna i Växjö har utomhusaktiviteter varje vecka. Promenader, skräplockning och studiebesök.

Mexikanska solen på bryggan vid Hälleviks havsbad. Underbar plats. Skall i närtid åka till Lousiana och se Frida Kahlo.

Vid Växjösjön.

Slussen i Åby fylls på. Många båtar passerar fina dagar. Är det Sveriges sydligaste sluss?

Lilla barnbarnet Josephine, nyss fyllda 2. Barn i alla åldrar älskar Lekgatan/Klostergatan.  Anna Tenjes projekt.


Regnar det kan man titta på Babblarna.


Växjö 20200720

Bo Frank