lördag 27 juni 2020

Det blev ett inlägg sent som sider...

Livet är inte alltid enkelt. Sjukdom och dödsfall i bekantskapskretsen kan förmörka den soligaste sommardagen.

Hursomhelst. Midsommarfirande med vänner på en av Smålands vackraste gårdar. Med allt och lite till som hör till midsommar. Inget för genusvetare.

Samvaro.


Damer med rosé. Herrar med crocket och boule. Inklusive Jägermeister och öl. Halva spelet som vanligt åtgår åt regeltolkningar, mätningar och smärre trakasserier av medtävlare. Kan inte minnas en varmare och finare midsommar.

En vecka i Torekov med mexikanskas solens barnbarn 4 och 7. En fröjd med barn som äter allt med god aptit. All mat. Tapas, gravlax. Fisk och kött. Nedcabbade utflykter. Ängelbäcksstrand är väl vår favoritbadplats just nu där nere. Konstigt. I dessa semestertider/coronatider är det tomt med människor på dessa fantastiska naturreservat på Bjärehalvön. Och obegripligt. Gillar Torekov men inte Båstad. Vi vandrar och badar med barnen. Lär dem växter och fåglar.

En trevlig och nyfiken gulsparv.

Politik och sånt?


Att ha en utrikesminister som är otrevlig, ljuger och pratar dålig engelska på tysk TV har fått spridning. Dåligt för Sverige. Och att det varit en smärre katastrof bevisas av att det nästan bara är Löfvén som backat upp henne. Jag som fram tills nu gillat Linde.

Sommarpratarna. Greta. Som förväntat. OK. Så en obegriplig skådespelerska. Vi orkade en halv timme. Lundell. Som en socialdemokratisk landsfader. På den tiden de var bildade. Eftertänksamt, filosofiskt, intressant och jäkligt bra. Så kom Monas Salin som jag också fram tills nu gillat. Stora offerkoftan på, slagord som en SSU:are och ingen insikt om varför det blivit så många skandaler. Medan märkligt nog,  Lundell förmedlar tankar från folkdjupet så förmedlade Salin erfarenheter av glitterlivet.
Så Tegnell. Delar Expressens uppfattning om att han mitt under detta skeende som starkt kritiserats på många håll kanske inte skulle fått möjlighet till en partsinlaga just nu. Kanske nästa år.
Och som alltid i Sommar är de röda överrepresenterade. Men det verkar vara Public Service affärsidé. Och då hjälper det inte att Borg blandas upp med någon direktör.

Andra politiker. Tycker att Jonas Sjöstedt gör ett bra jobb. Har inte träffar honom sedan Lennart Värmbys begravning. Funderar ibland på var jag står politiskt? Har aldrig, av rädsla, fyllt i den s k enkät där man testar sina åsikter.

Tillbaka i Växjö. Läser i Magazinet att Växjös Imam är glad för stödet från socialdemokraterna om en utländskt finansierad moské i Växjö. Jag undrar vad regeringen anser?

Denna sommar. Som för många andra. Små resor hit och dit i det s k närområdet.

Gläds åt Öster och misströstar över DFF. 0 - 3 i baken i skrivande stund.

PS Har flera gånger varje dag denna vecka sett https://youtu.be/hAbKxpvJaOw

Min "idol" nyss fyllda 78. DS


Bo Frank
Växjö 20200627