söndag 17 maj 2020

Philip har rätt - nästa fullmäktige utomhus....Enestubbe och Bergvall

Tillbakablick. Idag. Regn, rusk och en olidlig blåst. Gått längs kusten på Bjärehalvön. Fattar nu varför man säger glad som en lärka. Det som "lyste" upp tillvaron. Lärkor som drillade i parti och minut. 
Kurar. Läst SvD. Och Nordvästra Skånes tidningar. Tycket aldrig som Heidi Avellan. Förklädd sosse. Intressant debattinlägg av Tony Blair och Agnes Kalibata. Den sistnämna tidigare topp i FN. Rubrik. Följderna av pandemibekämpningen kan i de fattigaste delarna av världen bli värre än själva sjukdomen. Sa inte Trump något liknande för sex veckor sedan. Även en stillastående klocka visar rätt två ggr per dygn. Per T Ohlsson skriver om lib under rubriken Parti med dödslängtan...Läser om staketskydd mot stormarna i Ängelholm. Vandrade där igår. Läser om en kvinna som satsar stort på vinodling på Bjärehalvön. Och om fullmäktige i Ängelholm som kör utomhus. Det får vi pröva i augusti om det behövs. Mordbrand i Landskrona. Dessa mordbränder är som en pest i vårt land. Alla utom kriminologer kan förklara detta. Och om kyrkogårdar på Svalbard som hotas av global uppvärmning. Och i Helsingborg säljer ICA purjolökar för 10 kronor styck. Bakgrunden var att en kvinna använde dessa som tillhygge mot ungdomar som trängde sig för nära henne i affären. I stället för handväskan....,.

Åkte till Torokov i torsdags efter några möten i Växjö. Idag söndag. Hem i morgon em. Diverse möten i början på veckan. Fysiska och webbmöten. Fler än på länge.


Stefan Löfvén har gått under jorden. Oppositionen bjuder över regeringen när det gäller stöd till stora företag. Gillar vare sig det ena eller det andra. C svamlar om sin obegripliga flyktingpolitik. Lööf förnekar att hon sagt att Sverige teoretiskt sett skulle kunna ta emot 40 miljoner flyktingar. Hon och Reinfeldt lever i samma bubbla. 

Diverse småutflykter i vackra Skåne. Och promenader. 

Fulltofta naturreservat igår. Hustrun och barnbarnet Wilma som fyller 5. Vi, de närmsta,  grillade korv i ur och skur.


Vindpinad strand i Ängelholm.


Oändliga potatisfält i Torekov. Säljs nu i lokala ICA-butiken i Torekov för under 30 kronor kilot. 99 kronor på COOP i Växjö för en vecka sedan.....Regn och rusk. Kapell på åkdonet som sprutar upp potatis ur jorden. 

Sparris har skördats under flera veckor. Fattar inte det. I det skitväder som varit här i maj. I och för sig några fina dagar....

Från danska radions hemsida. Philp har rätt som nästan alltid. Danmark har flera gånger fler smittade i Corona än Skåne. Det kryllar av danskar på krogar i Skåne och i butiker. Men skåningar får inte åka till Danmark. Anser att Danmark har en bra flyktingpolitik. Men detta är absurt. 

I krisens spår. Kina och Ryssland spionerar på Sverige. Och sysslar med propaganda. 

Håller med Daniel Enestubbe och Agne Bergvall. Och längtar efter att idrotten kan dra igång. 

Och grattis Norge och min dotter Rebecka som har namnsdag idag....

Torekov 20200517

Bo Frank