onsdag 8 april 2020

Verkligen stilla veckan

Fått lite bannor av Chefen Anna för att jag åker land och rike runt och träffar barnbarn. Och är barnvakt. Borde vara lite mer stilla? Kan inte stava till stilla om jag inte sitter på en strand i solen med en god bok!

Åter ett antal dagar i Torekov. Hus där? Kanske.

Glad när Svensk Natur kommer. Underbara foton av fåglar och annat vilt. Välskrivna reportage. En fin krönika av Tomas Bannerhed. Mejlade honom och ingen är snabbare på att svara.

Jorden.  Betydligt, betydligt fler människor kommer att dö av klimatförändringar. Än av Corona. Men det sker långsammare. Tänk om alla resurser som nu satsas mot Corona kunde gå till klimatet. Politiken är kortsiktig. Och marknaden. Frågan är om marknaden eller politiken vaknar först?

Lokalföreningen av Svenska Naturskyddsföreningen är inte speciellt aktiv. Dessvärre. Och verkar inte vilja ha fler som engagerar sig.

SvD är till glädje. En understreckare i SvD fick mig att ta ner både Pesten och Främlingen från hyllan och läsa om dem. Och Främlingen går som radioföljetong i P1.

Ett mindre bra jättereportage om en moderat rektor som inte vill ha slöjförbud i skolan. Media är väldigt proislam. Gäller också SmP till en del.

Resereportagen blir färre i media. Gammalt material som säljs för att fylla sidorna.

Nya trenden. Svenska smultronställen.

I dessa tider. Vi behöver Kungen, Drottning Elisabet och andra. Premiärministrar kommer och går, monarkin består. Inte minst USA skulle behövt en Drottning/Kung och inte en utslag av människors oförmåga att se komplicerade sammanhang. Det sista är väl demokratins problem.

George Soros självbiografi. Tänk att han hade en av mina andliga fäder som lärare. Karl Popper.

Regionfullmäktige idag. Ett ärende. Att tillåta digitala möten. Och info om Corona. Det ökar lite just nu. Tre veckors eftersläpning mot Stockholm. Landsbygden är ju alltid lite efter i det mesta... På gott och ont...

Nästa fullmäktige i Växjö i huvudsak digitalt. Har fattat det beslutet idag. Bara nödvändiga ärenden.

Gått runt i kommunhuset också idag och pratat med folk. Och varit på stan. Konsum, systembolaget och Cultix.

Konstig tid. Våra barn kommer inte "hem" till påsk. Vi får cabba ner och göra småutflykter. Kanske Torekov igen. Ikväll sätts grillen igång.


På stranden i Torekov. Några hundra meter från "vårt" hus. Hallands Väderö i bakgrunden. En bit ifrån bor en av Englands mest kända skådisar/sommarhus. Fint, men inte extremt och flådigt.


 Hemma i TV-fåtöljen. En gul ubåt hänger i en string från Stringhyllan fylld med
 BB. Beatles/Bergman dvd.

Alltid en glädje att gå förbi Anna Tenjes rum på kommunhuset. ( Ingen av oss har eget rum i nya huset och det är ju bl a därför vi bygger det - spara yta )

Annas rum. Härlig oordning hos denna extremt strukturerade och effektiva ledare. Skål med hundmat, vatten, leksaker, ( ett antal skor ) Min fru har fler.

Verkar som Anna sparkat av sig skorna. Tagit kvasten? Nja. Till skillnad från KSO i grannstäder leder Anna krisledningen och jobbar på. Och alltid i tjänst.


Glad Påsk trots allt.

Bo Frank
Växjö 20200408