fredag 20 december 2019

Vänta lite, nåt som inte stämmer med denna bild?

Det är avslutningstider. Och livet är som för de flesta, plus och minus. Några mest plus och ganska många mycket minus. Julen är som en av Växjös mest omtyckta präster någonsin, Leif Adolfsson, uttryckte det - en tid så vi kan  se tillbaka  och med tillförsikt blicka framåt. Vi kan stanna upp, minnas och få del av den glädje som finns i Julevangeliet enligt Lukas. Leif och Sten-Inge Petersson gav oss en musikalisk höjdpunkt när S:t Sigfrids Rotaryklubb hade avslutning i går morse. De avslutade med julens vackraste sång. O helga natt. Leif är en präst som talar med människor. Inte till människor. Jag har försökt,  men inte alltid lyckats, ha samma ambition.


Nestorn Björn-Fredrik Tollin är näst intill i trance som alla vi andra....

Diverse möten. Hustrun hämtas på tåget på kvällen.

Skickar diverse julkort från denna sida.


Man kan gå in på sir Pauls hemsida, köpa saker och skicka gratis levande julkort.....
Runt sjöarna idag med lilla frun. Irriterad idag över ett kuvert från en myndighet. Transportanalys? Heter de så. Vem vettig människa skickar ut en resvaneundersökning några dagar före jul - en analys som jag bedömde skulle 20 min att fylla i. Och då är jag snabb som alla vet. La hela denna enkät i kuvertet och skrev trams o dålig tajming och la det på lådan.

Det var det. Justerade fullmäktiges protokoll på kommunhuset. Lite kvardröjande julfika. Gick på stan med mexikanska solen utan ärende och bara tittade. Köpte bara en tidning, en tidning som jag köper och läser vid juletid. Kronblom. Älskar Kronblom. Hade han bott i Växjö hade han tvingats till Arbetsförmedlingen av Oliver Rosengren. Skall tipsa författarna att Vinkelboda inför Växjö-modellen.

Fick ett tips. Åkte till Samarkand, vilket jag gör sällan. Då till Maxi eller Claes Olsson. Nu till Systemet. Den förste jag fick se var Micke Johansson, Regionstyrelsens ordförande. Klart att han som andra skall få köpa sin ranson. Men vem var kassörskan?

Anna Tenje!?Jodå. Hon slog in felfritt, var snabb,  men vägrade ge rabatt. Anna är inte bara ett av Sveriges bästa kommunalråd genom tiderna. Hon gör mängder av företagsbesök, besöker kommunal verksamhet ofta och pryar på olika ställen. Maxi för en tid sedan och idag Systembolaget.

En första god jul.

Hittade förresten en gammal bild.....

Återkommer 23 eller 24 december......


Leif Adolfsson har rätt. Man minns vid jular...….

Bo Frank
Växjö 20191220