torsdag 5 december 2019

Nyval, ja tack! Sorg och glädje! Stoppa privatiseringarna!

Älskar valrörelser. Har varit aktiv i 15 valrörelser. EU, folkomröstningar, EU-val, kyrkoval och valrörelser i utlandet oräknade. Om en inte en opposition varje dag vill ta över makten är det nåt fel. Det är demokratins nerv.  Vi behöver ordning och reda, arbete i stället för bidrag, minskad invandring, mindre privatiseringsiver inom arbetsmarknadspolitiken ( och inom andra politikområden - min egen kommentar ) och en välfärd som prioriterar de som har det svårast. Inte bidrag till irakiska ministrar!

Jag anser att såväl v och sd numera är anständiga partier. Och att samarbeta med dem för att få igenom sin politik är väl bra. S tog stöd av kommunistpartiet som hyllade Sovjet under decennier. Har ni glömt det?

Ett eller flera besök dagligen hos mamma,  som är mycket dålig,  på en kommunal vårdinstitution i Växjö. Vi är som anhöriga mycket nöjda med hur det fungerar. Men att saker och ting är bra är ju ingen nyhet eftersom det måste beskrivas som ett normaltillstånd.

Måndag kväll. Moderat julavlutning på Huseby. Trevligt.

Tisdag kväll. Ankarstiftelsens välgörenhetskonsert i Konserthuset. Har aldrig sett så många goda och glada människor på scenen och i salongen någonsin!? Och har varit i detta hus flera gånger i månaden sedan 1992. Många människor med koppling till Ulriksbergskyrkan och kd i salongen. Denna kyrka är av lite olika skäl min favoritkyrka i Växjö. Välgörenhet i form av skolor i Colombia. Man blir så rörd. Fantomartister i form av bl a Lasse Holm och Eddie Oliva m fl. Band, folkmusiker från Halland. Lasse Holm. Fenomen. Har liksom Eddie Oliva fått ge namn åt skolor i Colombia. Dessvärre, SmP ej där. Lite svårt för det som har anknytning till kristendom. Det skall ju vara s k normkritiskt nuförtiden.

Ge gärna pengar till stiftelsen. Goggla på dem.

Mer medmänsklighet. Vår julauktion på S:t Sigfrid Rotary. Vi drog in 56000 på 40 personer.
Idag på morgonen. 4 personer betalade t ex 3000 kronor för en mex middag hemma hos oss. Lite Tequila och en dos Beatles. En nyutkommen barnbok, av Paul McCartney,  jag skänkte gav 400 spänn. Inköpspris 129.

Auktionsutropare och tomte var Gunnar Hagberg, färgstark f d läkare, läkare utan gränser, sångare, humanist mm.  Och rätten till vår död. Heter det så? Sympatiserar med 100% , med honom. Sammanträffande. Han var min mammas första elev i Tävelsås skola för XXX antal år sedan.

I em. Min idé. Årets hedersbelöning delades ut på Munges kondis i Öjaby. Finns det någon mer energirik och ödmjuk artist än John Lundvik. Ljusår till sir Paul, men samma vibbar....


JL är en sann smålänning. Arbetsam och klurig. Fixar allt,  om det skulle bli "tekrabbat". Och som han sa, underbara föräldrar. Jane och Johan. Också arbetsamma, bildade, intresserade av kultur och idrott. Älskar dem som gillar både och. Det finns en del sådana. Jag går på 80% kultur och 10% idrott. Funderar på vad som är resten. Kolla böcker!?

I morgon. Vinkar av lilla frun som skall på snabbesök till Lund för att se till barnbarn, besök hos mamma, studiebesök på förskola och ta emot aktionsgruppen för väg 941.

Fullt upp i helgen. Som många av er som läser detta.

Ego, Eva Johansson, Cheryl Jones Fur och JL. Munges kondis i Öjaby, ca 15.20 i em....


JL och jag bytte några ord om s k  bokstavskombinationer. Det får stanna vid det.Bo Frank
Växjö 20191205