torsdag 21 november 2019

Exit Löfvén

Har aldrig varit med om att en socialdemokratisk statsminister hånas öppet på Aftonbladets ledarsida. Eller ifrågasätts av riktiga socialdemokratiska kommunalråd - sådana som vinner val genom att de vet vad som rör sig i folkdjupet. Så länge Löfvén och hans regering har sd som samhällets fiende nr 1 och inte terrorister, utländska ungdomsgäng och annan brottslighet så går det som det går i opinionen. Är det bara Ardalan Shekarabi som har örat mot marken? Terrormisstänkta har svängdörrar till häkten och förvar. Och tillåts driva friskolor. Det förefaller som om advokatsamfundet styr Sverige och inte regeringen. Tror att Löfvén meddelar sin avgång senast under 2020.

Per Wästerberg skrev häromdagen i SvD under rubriken: Förödande att rädslan för att kallas rasist styr oss. Han skriver med utgångspunkt från Frankrike. Han citerar en f d journalist på tidningen Charlie Hebdo med invandrarbakgrund; Låt oss anstränga oss för att assimilera vårt mottagarlands kultur och värden. Enligt Wästerberg vill 27% av muslimerna i Frankrike att sharialagar skall stå över landets lagar. Hur set ut i Sverige? Om samma bild skulle visa sig i Sverige och statsministern fick kommentera detta? Hur skulle svaret bli? Såsom svaret på alla frågor han får. Så skall det inte vara. Och så händer ingenting

Jag ryser när jag hör ordet mångfald. Jag tror inte på mångfald förrän jag vad det är för värden som avses med mångfald.

Kommunfullmäktige i tisdags. Skådespelerskan Cecilia Kyllinge gestaltade Kerstin Hesselgren, den första kvinnan i riksdagens första kammare. Och Gunnar Nordmark höll en lysande miniföreläsning om Gulli Petrini, första kvinnan i fullmäktige. Vi uppmärksammar som enda fullmäktige i länet att det var 100 år sedan allmän och lika rösträtt infördes.

Mest munterhet  iförsamlingen denna mandatperiod väcktes av Christer Svenssons ( sd ) fråga till Malin Lauber om ifall en socialdemokrat skulle bli utesluten ur partiet om "hon" blev kär i honom. ( Har tydligen hänt på annan ort i Sverige ) Malin snirklade ur sig frågan rätt bra.

Igår på regional utvecklingsnämnd. Väg 941 som prioriterades redan för 8 år sedan, kan bli klar om 4  fyra år? Det har gått troll i detta. En del av oss vet vad trollen består av....

Åkte så till Ljungby. 150 personer hade samlats i Equmeniakyrkan för att lyssna på Beatlesföredrag av mig. Igår var jag riktigt taggad och bättre än på länge. Dåligt ljud och bild gör att jag anstränger mig extra.

Idag, ledig dag. Gått runt sjöarna, skall fika hos mamma i em. Och i kväll Rotaryfest med lilla mexikanska solen.


Kerstin Hesselgren/Cecilia Kyllinge.  Såg henne framföra denna monolog i riksdagens första kammare sal i höstas. Mejlade henne senare och frågade om hon kunde komma till Växjö. Och då satt Cecilia på hotell i Växjö och skulle spela Lill-Babs på teatern....Världen är liten....

Cecilia turnerar nu med olika föreställningar. Lill-Babs. Björn Afzelius musik, julshower och annat.Vi tackar för oss.

Växjö 20191121

Bo Frank