söndag 10 november 2019

En värsting till syster PS

I torsdags åkte min syster och jag runt och gjorde spontanbesök på fem s k särskilda boenden i Växjö. Mamma har äntligen fått biståndsbeslut. Kommer f r o m nu inte skriva mer om denna materia. Var mamma får bo eller hur lång tid det tar -  eller hur det funkar när hon väl flyttar. Det tillhör den s k privata sfären. Mest för mamma.

Fyra boenden med trevlig personal som visade runt. Den förste vi såg frigjorde sig en kort stund. Imponerande att se hur de personer vi träffade pratade väl om verksamheten på respektive boenden. Min syster som är analytisk - till skillnad från mig går på intuition - hade förberett sig med frågor kring aktuella data..... I det femte boendet gick vi inte in....
Kände mig lite upplyft av de besök vi gjort.....

Fredag morgon. Bil till Stockholm. I ösregn. Det gick med Guds försyn. P-hus Medborgarplatsen. Lunch. Gick på Livrustkammaren. På stan. Och hela vägen till längst ner till Norrtullsgatan. I princip tre gator, Götgatan. Österlånggatan, Drottninggatan som går över i Norrtullsgatan....'

Österlånggatan en av de finaste gatorna i stan. Till skillnad från turistfällan Västerlånggatan....

Hos sonen. Pizza och kortspel....

Lördag. Samma skitväder. På stan. Lunch på Stockholms mest prisvärda/bra krog. Kajsas fisk i bottenplan på Hötorgshallen. Till slottet igen med hustru och son. Skattkammaren, våningarna och till
Tre Kronor. Till Nationalmuseum. Sonen påpekade att han " släpats dit " för sex månader sedan. Det hade jag glömt. En dos Karl XII:s likfärd, Zorn, Carl Larsson och allt annat är aldrig fel. Lång kö igen. Varit där tre ggr sedan renoveringen.

Till China. Mat och vin. Gott. Hustru, son och en f d arbetskamrat till sonen. En värsting till syster. Det var en höjdare. Fullsatt. Jäkla trångt på denna teater.

T-bana. Känns lite förnedrande/konstigt att åka T-bana för halva priset som pensionär.

Drog från Stockholm tidigt idag på morgonen. Snömodd del av vägen.

Hos mamma med Budapestbakelser. Mamma uppfattade inte att vi varit borta i två dagar.... men är så tacksam och glad för besök.... Och Öster fixade det hela.

Veckan som kommer. Lita blandat. Diverse möten, Och besök hos mamma. I morgon kväll, Föreningen Norden. Tisdag kväll Dödsdansen,  onsdag kväll gruppmöte regionen, torsdag kväll smokingmiddag hos talmannen, fredag kväll fest med m och lördag kväll goda vänner på middag.

Några bilder....

Gustav III. Nationalmuseum. Utan en normkritisk förklaringsskylt.

En Strindberg. Oro i luften, uppbrott. Lite Bergmanskt.


Hustrun fryser. Flärden i denna mödosamma världen. Ny kappa i nyöppnad butik där ägaren syr, designar och säljer med eget varumärke.


Spännande.

En värsting till syster. Har det oförskämt bra som varje vecka kan se nåt någonstans...

Som sagt. Tror jag sett min favoritpjäs Dödsdansen nästan 30 ggr. Och har sett den också med Endre och Persbrandt i Stockholm, men nu dags igen...på tisdag.


Politik. Är så trött på Stefan L. Så skall vi inte ha det, är standarduttrycket varje gång det hänt nåt. och samtidigt totalt handlingsförlamad. Vad tar kål på vårt land först? Islamism eller kriminella gäng? Tänk kombinationen. Och den finns redan!

PS Skjutningar och sprängningar slår rekord i EU. Konsekvensen av den massiva invandringen till vårt land.... Tre partier har vaknat, men pratar inte i klartext.... DS

Bo Frank

Växjö 20191110