måndag 21 oktober 2019

Förklaring

Lite segt med bloggandet. Mammas tillstånd och känsla av att vara otillräcklig sätter ner humöret.

Vet knappt vad förra veckan tog vägen. Måndag. Besök på vårdcentral med mamma. I vårt välfärdsland kommer patienten till läkaren och inte tvärtom.  Diverse kommunala möten. Glädjande att Åbenrå vill återuppta vänortsförhållande igen. De stängde ned detta för ett antal år sedan. Gläds också som vice ordf i Föreningen Norden. Har sagt nej till mängder av styrelseuppdrag i föreningar som står i någon form av beroendeställning till kommunen. Men det gör inte denna urfattiga och medlemsfattiga förening. Som f ö led av Carl-Olof Bengtsson på ett bra sätt.

Åkte till Bryssel i tisdags med min Sidekick, som det nu heter, Julia Ahlrot. Kom sent. Milt och fint ute. Lite promenad och förberedelser.

Onsdag. Styrelsemöte med Energy Cities. Det mest glädjande var rapporten från vår medlem i Izmir/Bornova i Turkiet. Oppositionen styr. Ett par miljoner invånare. De ser positivt på framtiden. Demokratin fungerar. Oppositionen vann också omvalet i Istanbul. Lunchmöten med några höjdare inom EU. Nya tider. Veganmat i plåtburkar som återanvänds. För bara något år sedan åtminstone några wraps och lite vin. Får ont i magen och blir uppsvälld än mer av bara råkost till lunch. Men vaken blir man.

Det blev lammfilé på kvällen...... Privat....

Torsdag. Inbjuden till referensgrupp i Bryssel i ett nytt projekt kring innovativa energilösningar på lokal nivå.

Hem torsdag kväll. Lite tågstrul.

Fredag. Två besök hos mamma. Inte ett enda jäkla åtagande f ö. Middag med dotter, måg och barnbarn. Och kortspel.

Lördag. Hela dagen på Rotary distriktskonferens i Laholm.. Rotary stod på sin höjd under tidigt 90-tal. Synd. Bra grundidé att ledande personer i olika yrken utbyter erfarenheter, samlar in pengar till välgörenhet och träffas regelbundet o äter frukost/lunch och lyssnar på någon intressant person.

Söndag. Promenader, lunch dotter/barnbarn och mamma på middag.

Idag. Runt sjöarna idag på morgonen. Till mamma och till kommunen. Ja, det var väl allt. Eller i alla fall något.

Bar i Bryssel. Vem går dit?

Vår president. Herr professor, dr och Oberbürgermeister i Heidelberg, Eckardt Würzner. Och den danske Energy director Ditte Juul-Jörgenssen. Tråkigt möte. Men vi syntes och fick frågor. Växjö alltså.

Chefen på en av mina mest besökta rest i Bryssel. Poivre & Sel. Där fick jag äntligen mitt lamm och lite rött.


Fyndigt. Som att pälsa på bronsdamerna.


Bli bra mottagen på audionomen. Men satt en kvart i fredags em efter lunch för att kolla flöden på öron, näsa o hals. Inte en patient på en kvart på alla dessa mottagningar syntes till. Men såg säkert 15 olika sjukvårdsanställda som gick förbi. Behövs Monica Skagne där eller någon annan där för att styra upp processer och flöden!?

Vår fantastiska nya distriksguvenör. Annika Svensson. Vi var i alla fall 200 pers i denna aula i Laholm. Och åt skolmat till lunch. Inga extravaganser här.

ANNA TENJE. Än en gång grattis.Har bara gett henne ett enda råd. Prioritera medborgare/familj. Delegera maximalt på hemmaplan. Kräv leverans och återkoppling. Var ditt alltid positiva jag och så rak som möjligt.

( Den vanligaste politikersjukan idag är detta resonerande hit och dit, för och emot och fram och tillbaka )

Omänsklig uppgift att leda Sveriges 20:de och mest välskötta kommun, andra lokala och regionala uppdrag och så vice ordf i Moderaterna. Och småbarnsmamma som skall förhöra läxor och allt annat.

Hade aldrig stigit av i förtid om jag inre trott på Anna. Hon är värd respekt. Respekt var ordet.

Bo Frank
Växjö 20191021