söndag 1 september 2019

Det ena och det andra - PS PS

Veckan som gått. Kommer att med kraft kampanja för m vid nästa val. Det blir som jag vill, men det tar tid. Slöjförbud i skolan, minskning av asylinvandringen med 75%. Allt enligt m. Däremot borde vår partiledare uttrycka sig rakt på sak och inte så jäkla analyserande så att vanligt folk inte begriper vad han menar.

Växjö. Skumraskföretag med etnisk ursprung och speciell målgrupp bara dammsuger skattepengar till synes utan åtgärd. S k välföretag. Media är inte på alla personkopplingar ännu.

Vissa restauranger  i Växjö med knappt några kunder. Men på bakgården fina och nya bilar. Tur att folk inte vet allt som händer. Och våra myndigheter är till synes tandlösa. Men om en lågavlönad på ett företag eller i en kommun knycker frimärkskassan, då slår rättvisan till. Näten verkar inte vara gjorda för de stora fiskarna.

Växjöborna i allmänhet. Bra folk. Har mer tid än någonsin att stanna upp och prata med folk. Det ger mig så mycket positiv respons.

Diverse möten i veckan. Och hos mamma då och då. Bra är det bara när hon får träffa folk. Som på gårdsfesten i torsdags.

Styrelsemöte Rotary. Är  s k inkommande president.

Lite skriverier om kommunistfesten i Linnéparken. Konstigt att inte folk tar avstånd från extremvänstern på samma sätt som extremhögern. Det är ju samma skit. Media har oerhört juste och balanserat klarat av att skildra detta. Måste ändå säga det.

SvD idag. Vilken lycka. Hela kulturbilagan,  även om det snart är så mycket om undergång så man stänger in sig i sin bubbla. Superintervju med min favorit, Göran Greider. Trodde han var äldre!
Fin recension av Strindbergs Ett drömspel med Gunnel Lindblom i huvudrollen. Skall se den förstås.
Missade Clara Schuman på Utvandrarnas hus i em/kväll. Tog fel på tiden. Läst två nya McCall. En av mina favoriter.

Några bilder från veckan som gått.


Vid stationen. Urinstank i hissen. Är vi i Afrika?

Det droppar vatten från undertaken från de nybyggda perrongerna. Ingen har ansvaret. Precis som i Italien. Har förresten läst ännu en Donna Leon.

En av mina favoritinstallationer. ( hemskt inte det fylls på med fler skulpturer runt sjöarna ) Jag undrar hur många år det tar att åtgärda detta? Kommer att erbjuda Kultur- och fritid att gratis fixa detta. De små skulpturerna som försvann i juni 2018 är fortfarande inte på plats. Efter sommaren står det på ett plakat.


Vad det tänkt att glasgatan skulle se ut så? Trängas med pizzabord?!

Jag invigde Sveriges största permanenta designutställning av stolar i Lammhult. JOHAN OCH MAJA SJÖBERG, har satt ihop en nätt bok på 700 sidor. 120 års möbelhistoria i Lammhult. En skatt, en klenod. OVÄÄÄÄÄÄÄÄRDEEEEERLIGGGG, som Knut Knutsson skulle uttryckt det. Johan visar bara en del av sin, Sveriges största samling av stolar. 200 stolar. På Svenssons i Lammhult.

Johans egen favorit är den röda Bågen från 1952, Nässjö stolfabrik. 

Rottnedagen. M var där. Liksom på Lammhultsdagen och Kung Inges dag i Ingelstad. Enda parti som klarade allt detta. Lasse i Tolg hjälper v att få fason på sina pinaler.

Rottne. Folk från Thailand, mer arbetsamma än smålänningar. Har någon sett en lat asiat? Servering, affär och hårfrissa. Allt i ett. God mat. Mor och dotter. Vårrullar för 12 kr styck som är himmelska.

Med hustrun på bröllop när Växjös " finaste" familj " gifte bort" sin dotter Milli. Milli och Max.

Bröllop i kyrkan i Tolg och stor middag på ett fullsatt Kök 11.

Och "peruanskt" kyrkkaffe efter vigseln och innan den stora middagen. Hustrun älskar kakor!!!

Min sol och jag.

Sent på kvällen. Tårtan....Vilken lycka att få vara med om detta.

Pustade ut idag. Runt sjöarna och hämtade bilen på I11. Med mamma på söndagslunch på 4Krogar.

Precis när vi kom in kom en störtskur. Det var en del från denna vecka. Skall för första gången på flera år se Agenda i kväll. I alla fall första delen.

Rätt full vecka. Ser fram emot allt. Speciellt lördag då vi åker till Louisiana med föreningen Norden. Välkommen och häng med och bli medlem!!!!

PS PS Sedan detta skrivits, se Radio Kronobergs hemsida. Enligt mina uppgifter finns det medhjälpare inom myndigheten. DSDS


Bo Frank

Växjö 20190901