måndag 26 augusti 2019

Slöjor och budgetbråk i kommunen?

Positiv respons på mitt inlägg om biskopen. Några säger att de lämnat svenska kyrkan p g av biskopens vurm för islam.

Fel att utreda slöjförbud i skolorna. Bara inför det rakt av. Och förbjud heltäckande ansiktsmask på allmän plats. Maskerade man/män bakom det värsta mordet på länge idag. Sverige tillämpar svampighet på alla plan. Inga politiker pratar i klartext.

Islamisering och invandring är stora problem.

Klimatförändringarna. 500  miljoner klimatflyktingar om 10 år. Skall vi ha demokrati? Brasilien, USA, Ungern, Filippinerna m fl länder. Kommer i ett längre inlägg längre fram väcka liv i Aristoteles idéer.

Budgetbråk i Växjö? Kommunfullmäktiges budget för kommunfullmäktige för 2020 är tuff. I princip inga pengar att driva verksamhet för,  då 90% av kostnaderna är fasta kostnader!? Kommer givetvis att följa fattade beslut. Det som dock gör mig upprörd är att samtidigt som kommunal verksamhet får det tuffare - och det är helt rätt - så skall partistödet till de politiska partierna öka. Detta är osunt och anstötligt. . Mitt förslag är att spara en sammanträdesdag med fullmäktige per år och frysa partistödet. Har redan sagt upp alla prenumerationer på Dagens Samhälle. En av de få påverkbara kostnader. För att få verksamheten att flyta måste s k eget kapital användas för 2020.


Ser att ett företag klagar på kommunen. Att  s k välfärdsföretag utnyttja skattepengar för påhittade kunder är ett växande problem i dagens Sverige. Vem kommer inte ihåg assistansföretagen i Uppsala. Polis och rättsväsende är förlamade. Stäng religiösa skolor omgående!

Såg för några veckor sedan att polisen pratade om en lugn sommar!

Finns det inga poliser så finns det varken trafikbrott eller narkotikabrott. Kommunalråd i grannkommuner vittnar om att oskattade och oregistrerade bilar är legio. I Radion. Han ni hört serien Laglöst land!? Två poliser i skift på 25% av Sveriges yta!!!!

Skall snart ha på mig ögonbindel och öronproppar även dagtid.

Lider med min mor som får det allt svårare. Inser hur lätt det är för anhöriga att ta ut tillkortakommanden på kommunen som oftast gör så bra det går....

Några bilder. Har nu nästintill halvtidspensionärstillvaro.

Vår klubb S:t Sigfrid fick besök från Australien De vittnade om hur stark den hemska oljelobbyn är i Australien. Ett land som skiter i klimatfrågor.Owe pratade på vårt frukostmöte. Dotter Anna assisterade.

På Öland igen. I jobbet och privat. Stort och sedvanligt s k strategimöte på Strand med ledande politiker och chefer. ÄLSKAR att gå promenader runt slotten.  Estelles väg. Leonors  väg etc. Skulle kunna bo i Borgholm.


Eller i Mörbylånga. Fast infarten är lika ful som en amerikansk småstadshåla.

Detta unika träd nära min syster i ett naturreservat, Haga Park. Där skulle jag också vilja bo - även om det är i Sverige. Men det är en tidsfråga innan vi drar utomlands!?

Skall försöka spåra denna markägare. Man går Brittas väg ner till havet och viker av till vänster och kommer till Kleva badplats. Denne markägare borde få ett landskapsvårdspris.

Oskarp bild. Men tagen från en av kommunens vackraste badplatser. Vid Tolgsjön. Älskar att köra Minin nedcabbad i ljumma sommarkvällar,  på slingrande vägar.I morgon. Möten på fm och på kvällen. Ledig em. Kan på sitt sätt inte ha det bättre, men som i alla familjer. Allt går inte alltid på räls. Men min mexikanska sol skiner alltid.

Bo Frank
Växjö 20190826