onsdag 1 maj 2019

Sedan detta inlägg skrevs har ytterkligare två imamer gripits av Säpo

Enligt media förberedes byggandet av en ny moské i Växjö med möjlig finansiering av Saudi-Arabien och eventuellt andra gulfstater. Den som gogglar på detta ser att det investeras friskt i  Sverige i moskéer och skolor. Inte av allmän välvilja utan för att " rätt " tolkning av Koranen skall föras ut. Seriösa media rapporterar om starkt antidemokratiska miljöer och extrema åsikter.

Fortfarande går det skattepengar i vårt land till muslimska skolor och organisationer. Det skulle helt stoppas. Tror någon att allt detta leder till ökad integration? Den svenska kyrkans änglakör känner ingen som helst begränsning över ett omfamnande av allt som går under den skumma rubriken Mångfald. En av de moskéer som finansierats med utländska pengar finns i Gävle. Säpo grep imamen för tre dagar sedan...... Vart är vårt land på väg Stefan Löfvén&CO? Ingen partiledare reagerar på det som händer....

Måndag. Inga kommunala åtaganden. På kvällen möte med Föreningen Norden. Carl-Olof Bengtsson med bistånd av mig håller på att skaka liv i föreningen. Imponerande föredrag av Henrik Wibroe.

Tisdag. Morgonmöte hos Anna. Och så är våren här. Igår på Valborg firade vi fyra av fem möjliga saker. Jag började dagen med att flagga för Kungen som fyllde 73. Därefter en gåva till hustrun på vår bröllopsdag. Den gången var det 25 grader varmt - och majbål vid Växjösjön. Så till firande av PM:hotellet som fyllde 5 år. 450 personer där på drinkkalas och annat. Bröt upp i förtid för att moderera Valborg i Linnéparken. Som vanligt bra. Det värme att det i bänkraden bredvid satt en vacker familj, man, kvinna i slöja och två välartade gossar. Ingen tvekan om att de vill integreras i det svenska samhället. Manskören, Inslaget, Scouterna, Växjöskolornas musikkår. Och ODLINGSDROTTNINGEN Sara Bäckmo. Inte otroligt att hon kan få ett minnesmärke i parken framöver. Bra vårtal. Sara är en institution i Sverige. Goggla och njut. Den femte och icke firade saken i Växjö. En akademisk högtid. Vi har inte den traditionen som i Uppsala och Lund. Uppsala är Nordens äldsta universitet från 1477. Växjö " något" yngre.

Träffade goda vänner, hem till oss på improviserad efterfest med snittar och skumpa!

Onsdag. 1 maj. Svart dag. Vi vaknade av att hustruns äldsta bror gått bort. Skulle åkt till Vägga med mamma och ätit lunch. Nu blev det en stillsam föreställning på 4Krogar. Gick själv för att uppvakta Ulf Hedin som fyllde 50. Hela huset fullt av folk.
Kommer hem och hör den välbärgade LO-basen på TV. Han tycker att vårdpersonalen skall ha rätt till heltid och en massa annat i Karlskrona. Halvröda Public Service missar att ställa frågan varför inte detta införts i denna kommun som styrts av sossar i 100 år och med en s-regering i fem år. Journalister är sällan kritiska mot de röda.  Nu bilder.

Innan dess. Mejl från den legendariska Gull-Britt Persson som med den äran servat kommunalråd och ställt saker till rätta i decennier. Nu också engagerad i Teaterföreningen. Dödsdansen har sålt 400 biljetter på några dagar....Skriv detta, säger Gull-Britt! Känner med medskyldig till att pjäsen kommit till Växjö. Boka biljett. Gull-Britt. Värd att  beundra. Och alltid engagemang för andra.


Henrik W håller lysande föredrag.


Hustrun och jag på väg till PM. Tack Peter Åkesson för fotot....


Skumpabrickor på väg in till  till hotellet. Så välordnat. Kass kort på Per och Monica. Kan inte publicera det.

Maria Lundqvist. Vet inte vem som ordnar allt detta. Känner stor tacksamhet mot Maria och andra som alltid - utan anmodan - ger mig lite regi. Använder aldrig dessa eftersom jag känner tryggheten av att de ligger i innerfickan i kavajen....

Fantastiska Maria, " trotjänare" på Kultur - och Fritid tillsammans med högtidstalaren Sara B.

Årets talare Sara Bäckmo och Ego i fina kedjan som skänkts av makarna Grahn på f d Axel Olssons.

1 maj. Nytt blad på kalendern.

Förtryckets röda fanor på halv stång i Växjö.

Och Frimurarna som har ett av stadens finaste hus borde ha råd med en fräsch fana....
Fin bricka i fönstret på Hantverket i Växjö. Bra butik och härliga ägare...

Hos Ulf. Ulf är en den enda jag känner som gjort alla rätt på högskoleprovet flera gånger...

Ulf och Mia. Och Ulf och hans andra chef, liksom min. Anna.

Gåta att inte nån som bryr sig har erbjudit mig kurs om hur man retuscherar o fixar bilder. Men småcharmigt med lite amatörmässigt sätt!?

Hemma hos min lilla fru. Får se vad som händer i morgon, Skall vara på Statt 07.00 och agera frukostvärd hos Rotary.


PS Vxonews/Smp -  vill inte ta in inlägg eller uttalande från mig som inte hyllar ny moské i Växjö! Fundera på varför?  DS

Växjö 20190501/02

Bo Frank