onsdag 17 april 2019

Glad påsk!

Är på Gran Canaria. Går tre timmar varje fm på Maspalomasstranden från Meloneras till San Augustin och tillbaka. Perfekt väder. Åkte från Kalmar eftersom de har söndag till söndag. Har förgäves påtalat detta för vår flygplats. När man var kommunalråd och högsta hönset/tuppen fick man svar snabbt. Nu inte alls.

Mycket trevligt här. Väljer hotell med klädkod för att inte få aptiten störd av badkläder i matsalarna, men personalen på stället för en ojämn kamp mot uppkomlingar som tror att väsentligheterna sitter i pengarna.

Delar inte partiets uppfattning om IS-barnen. Och så skall väl alla anhöriga komma som ett brev på posten. " Vanliga" svenskar som råkar illa ut utomlands hämtas inte av staten.

Racet i liberalerna. Vi vet av erfarenhet att ett parti behöver en partiledare som uppfattas som en vinnare och som går genom TV-rutan. Ullenhags utstrålning är 0 och NS:s 10 på en skala ett till tio.
Hade oturen att träffa Ullenhag som minister när jag var KSO i Växjö. Akademisk, lite översittare och kände ingen gräns på hur många flyktingar en kommun kunde ta emot. Påminner lite om Carl Tham som senare gick över till s.

Beundrar Nyamko Sabuni som också kan tänka sig att resonera med sd i riksdagens utskott. Dags för m att riva bort sd-plåstret precis som kd. NS pratar dessutom begriplig svenska till skillnad från andra partiledare som förlorar sig i om, utifall att, ponera att och kanske och allmänt hummande...

Efter att ha läst ut en biografi om Clementine Churchill har jag delvis ändrat uppfattning om den store ledaren. Sant är att han var den föste ledande politiker som varnade för Hitler. Och räddade Europa från Hitler. Men ett odrägligt geni. Utan Clementine hade det inte gått. En otroligt bra bok. Av Sonia Purnell. En av de bästa biografier jag läst. Och har väl läst några hundra.

Lilla frun och jag på kvällspromenad.

Några av hotellets rum med egen pol och havsutsikt.

Har inte varit i simhallen på 25 år eller i en pol decennier, men var  tvungen att kliva in i en av polerna på hotellet för att ta denna bild. Gillar att bada i riktigt vatten. Det är inte som i Mexico, men det funkar bara det passerar 18 grader. Det är nog 20 grader i haver, men rätt stora vågor. I Nexico hade vi aldrig under 29....

Jag tillönskar alla Växjöbor och andra en Glad Påsk.Bo Frank
Meloneras 20190417