lördag 30 mars 2019

Torsdag, fredag, lördag...

Nej, SmP gjorde inte fel som inte var på Elvis, man kunde inte förvänta sig en såda bra konsert av ett tributeband. Men om man sett att Ed Enoch var med!? Lite annorlunda.

Hörde föredrag av läkare som tar dubbelt så många patienter som privatpraktiserande än under decennier i offentlig vård. Sverige har flest läkare i världen som tar minst antal patienter. Media är sjukligt fokuserad på s k resursbrist i stället för att granska ineffektivitet. Vi har resursöverskott! Hörde förra veckan om en sjuksköterska som blivit ombedd att fortsätta ett extra år efter pensionering. Hon skulle vägleda hyrsköterskor som tjänar mer än dubbelt så mycket per månad för samma jobb. Chefen ville inte höja lönen. Då försvann en person ur vården och ersattes av dyrare personal. All vårdhuvudmän skulle enas om totalstopp för all hyrpersonal efter visst datum.

Möten i torsdags. Mamma på middag. Kampanj på stan. Omgiven av m. Enda partiet i stan som kampanjar varje vecka. En del syns bara när det är val.
Fredag. Med mor och handlade på stan. På jobbet. Middag hemma för gäster. Det blev sent och gott hoppas vi.

Lördag, Brunch hos mamma. Gått på stan med lilla frun. Diverse jippon för Earth Week. Hustrun och renhållningschefen Jessica Cedervall i en återvinningscontainer.Packar och stryker. Diverse möten söndag till onsdag i Stockholm som återrapporteras senare. Läser om alla idrottsklubbar med stora planer. Mera bekymrad över uppsättningen i styrelsen än på planen för några av klubbarna. Läser i kapp alla tidningar och tidskrifter.

Bara så underbart att gå på stan och ta tid att prata med folk. Man får veta så mycket.Äntligen bara hustrun och jag ensamma i kväll. Grattis till kd som är tydliga om sd och får medvind.
Skall så också planera kanske tre besök i Stockholm i morgon. Tvångsbildning av sonen. Nordiska, Thielska och Hallwylska. Om det går i lås.


Bekymrad över utvecklingen och oskuldsfullheten i vårt land. Nu skall Brå åter, efter 15 år göra en studie över etnicitet och brottslighet. Den kan jag göra på 10 minuter. Samla in bilderna från en vecka över alla åtalade vid tingsrätter i Sverige. Svårare än så är det inte, men Brå antyder att man kan mörka resultatet eftersom detta skall sättas in i en social kontext. Och då blir fakta bortförklaringar.

Och Vipers förlorade. Och mitt Lakersintresse i botten. Sant. Jag är en medgångssupporter i det mesta. Dock inte i m. Där är jag alltid supporter. Och utgår ifrån att man gör rätt saker. Bara att snegla på KD.

Växjö 20190330


Bo Frank