söndag 17 mars 2019

Att leka Gud PS Att Leda Lib PS

Är det inte det som terrorister försöker göra? Att hänvisa till Trump säger en del. Lite beundran för Nya Zeeland som jag besökt. Kommunal polis griper gärningsmannen efter en halvtimme. Dagen efter inför domstol. Säkert en osäker rättsprocess enligt Anne Ramberg.

Aftonbladet.
Börjar bli en rysk tidning. Tänker på den allt mer extrema kultursidan. En av mina ideologiska gurun, på det tiden jag trodde på ideologier, Gunnar Unger hävdade då att DN var rysk.

Greta.
Hon gör allt rätt. Speciell begåvning och pratar så att folk fattar. Och Greta har rätt. Besynnerligt att se hur statsministern svassar för henne samtidigt som han fattar att det inte görs tillräckligt. Däremot kan jag tycka att dessa s k strejker kunde ske när det inte är skoldagar. Då skulle man dessutom se vilka som menar allvar med sitt engagemang. För en del, vet ej hur många, är det alltid kul att smita från skolan.

Hur länge kan man ha förtroende för Swedbanks styrelse och vd? Människor på samhällets botten/skuggsida får ta smällar för det som i dessa sammanhang framstår som bagateller.

Måndag. Styrelsemöte med klimatkommunerna. Webbmöte. På kvällen årsmöte med moderaterna. Tomas Tobé goes Team Tenje. Eller var det tvärtom?

TT avtackas av Pernilla, ordf i partiföreningen.

Tisdag. Morgonmöte hos Anna. Promenad runt sjöarna. Styrelsemöte med Almi. På kvällen avtackning av bandyhjältarna på Villa Vik. God mat och gott vin. Chefen avtackar Owe Svensson.

Onsdag. Åker till Stockholm. Alltid tåg. Fin bild. Hur många länder döper tåg efter en brottsling?
Bildsköne Bengtsson var en känd och rekorderlig brottsling som arbetade ihop med Tatuerade Johansson. Efter alla år i fängelse jobbade Bengtsson som skräddare i Göteborg. Inget emot att tåget har detta namn.
Avslutningsmöte med moderata SKL-gruppen för denna mandatperiod. Bouletävling på Boulebar på Kungsholmen. Och synnerligen god middag. Vårt lag kom på plats nr 3. 20 lag som tävlade.

Torsdag. Sista mötet med samhällsbyggnadsberedningen. Lite vemodigt. Har haft uppdrag i SKL i 36 år. Anna Tenje får nytt toppjobb, går in i SKL:s styrelse. Och Micke går in i sjukvårdsberedningen. Och Oliver i nåt digitalt.

På kvällen bjöd jag sonen på Belgobar tillsammans med en begåvad och charmerande kollega till honom. Gillar deras musslor och pommes.

Fredag. Morgonmöte. Riös antikvariat. George Harrison biografi som jag märkligt nog inte hade.
Så till Stockholms tingsrätt. Sonen satt som domare i ett enklare mål. Protokollsskrivare och tre nämndemän. Och åklagare. Den åtalade infann sig inte och tolken kom 10 minuter för sent. Likafullt utdömdes dagsböter. När man såg tavlan över dagens schema så framgick det att 85% av de åtalade hade utländska namn. Och så ser det ut. Hade man skrivit så för 15 år sedan hade det blivit ett jäkla liv, men idag är det mera sanning i det som rapporteras i tidningar. Det beror inte enbart på att media vill detta utan att man har tvingats till detta av nätet. Kanske pk-normen är lite i avtagande.

Sonen svidar om från elegant mörk kostym. Pappa fyllt den tomma kylen.

Stockholms tingsrätt.

Sonen och jag på g.På kvällen till Dramaten. Vi hade bra platser till den roliga pjäsen Förlovningen. Jäkla regn och rusk i Stockholm. Och kallt som bara den.

Lördag. Testade en nyinköpt mixer för smoothies. Skall nog själv gå över till detta. Får slänga så mycket fruktkött när man kör råsaftscentrifug. Till Liljevalchs vårsalong. Ingen höjdare i år.
Men en härlig bild. Lina Sandell Belin från Växjö, som jag har förmånen att känna.

Så till nationalmuseum. Gilbert&George. Har blivit så avtrubbad/vidsynt att jag kan uppskatta dessa extrema bilder. Kanske för att dessa gentlemän är så engelskt eleganta. Skulle dock aldrig ta med barn på denna utställning. En av de  minst extrema bilderna. Gilbert&George finns med på alla dessa jättelika montage.

Mycket speciell utställning.

Tåget hem sen em. Ensam hemma,  hustrun förlupit hemmet för att åka till barnbarn. Lakers som inte uppträder helt juste balanserar på slak lina.

Söndag. God morgon världen, tvätt, frossa i tidningar. Mamma på middag. Mästarnas mästare på TV.

Ser att Anna Tenje som vanligt tar tag i saker och ting. Det finns inslag i länsstyrelsens myndighetsutövning som jag är tveksam  till utifrån den kännedom jag har i detta ärende.

När jag ser Chefen på bild kommer jag ibland att tänka på ett citat från Margret Thatcher. The lady is not for turning. Ett citat från Järnladyn ifrån ett tal på den konservativa partikonferensen 10 oktober 1980.

Läser i bladet att Växjö skall få ett cyklotek där man kan låna cyklar. Det har ju i decennier lånats/knyckts cyklar utan kommunala insatser. Tveksam till om en kommun skall syssla med detta, eller streama saker på biblioteket. Det sista skulle t ex Cultix i Växjö göra på kommunalt uppdrag. För att dryga ut kassan.

Läser rubrik i SmP om hus som sålts till ny ägare!? Är det inte så att alla hus som säljs får en ny ägare. Lika begåvat som att skriva att fotbollsmatchen slutade  0 - 0. Och efter första halvlek, 0 - 0.

PS Det är väl ingen hemlighet att borgerligt sinnade människor skulle föredra Nyamko Sabuni som partiledare i Lib framför Ullenhag. Det skiljer ljusår i deras syn på flyktingmottagande. Har träffat båda och det är dessutom ingen tvekan om vem som skulle kunna rädda Lib. Och vem som skulle vilja komma tillbaka till alliansen. DS

PS När man hör och ser Nya Zeelands premiärminister blir man imponerad. Inget svammel och allmänt lullande. När får Sverige en sådan ledare? DS

Växjö 20190317


Bo Frank