fredag 22 februari 2019

ANGELICA - Vecka 8 - Växjö bäst i allt - Lundvik, Lakers, Åby, DFF, Åby, Öster..

Har denna vecka umgåtts med en sexåring, som utöver att givetvis slå mig med hästlängder i Memory skriver felfria listor om vad vi skall handla i affären. Klarar svåra mattetal i huvudet och pratar tre språk flytande och lite engelska. Och förståndig till max. Klarar komplicerade spel. Kan å andra sidan relativisera detta - det är jag som är trög.
Extra glad denna vecka över att politiken äntligen vill ge assistansersättning till svårt sjuka barn. Det har tagit tid. Lite otäckt att ansvarig minister ser detta som en seger för regeringen och lib och c. Vem är emot detta??? Oppositionen försökte ju hela föra mandatperioden ändra försäkringskassans tolkningar. 

Bland det mest positiva denna vecka är också allt fler artiklar om att fånga in och lagra koldioxid.Om Sverige inte särskilt positivt. En instängd hund i en hiss får större rubriker än nya skjutningar. Det visar vad som numera är det normala i Sverige. Liksom hur media svassar för makthavare i Swedbank. Chefen kommer undan med att bara skicka fram budbärare. Och i vilket annat sammanhang som helst hade man börjat nagelfara styrelsen. Är inte argumentet för extremhöga löner och arvoden extrem kompetens? Och denna extrema kompetens går och gömmer sig när media vill ha kommentarer. Vad som slår mig när företag och myndigheter skickar fram sina kommunikationsexperter är att dessa inte alltid gör ett sympatiskt intryck. Varför inte vägra ta in kommentarer om det inte är den yttersta ledningen som uttalar sig, ministern, vd eller styrelsens ordförande. Har under hela min kommunalrådstid aldrig någonsin ens tänkt tanken att låta någon " tillrättaläggare" träda in i mitt ställe. Det är dagligen som den ena eller den andra ministern inte har tid eller avstår från kommentarer. Och höga chefer i näringslivet. Och styrelseordföranden.  

Oantastlig serie i SmP om den förändrade bilden av vad som sker i centrum. Man kan tvinga en häst till vattnet men inte att dricka det. Politiken kan inte bestämma var människor skall fika eller handla. Det politiken kan göra och gör är att öka antalet bostäder i centrum och att göra staden attraktiv. Sedan kan man ju fundera på medialogiken. Handlar folk är det fel - vi skall ju inte konsumera och handlar folk inte i centrum är det fel. 

Jag finns fortfarande.
Man mäter det genom inbjudningar att tala. Igår inbjudan till Italien. Och så mycket jag anser mig kunna hantera under våren/sommaren.

Bra insändare av Carl-Olof Bengtsson om det nya lasarettet. Men politiken är givetvis inte dummare än att det måste utredas att vara kvar och krympa på befintlig plats eller ett mindre, nytt lasarett någon annanstans i Växjö. 

Lägre tempo denna vecka. Sportloven skulle avskaffas bl a eftersom Sverige har minst antal skoldagar i världen. Låt varje familj/barn ta en valfri vecka. Många ungar bara hänger och gör inget vettigt. Det är inga äppelkindade skidåkare nuförtiden.....

Trevlig  bild från Storgatan. Vi kör våra lunchkampanjer alla veckor....
Nästa vecka rätt knökat. Kommunfullmäktige, Regionfullmäktige, två Beatlesföreläsningar, och ännu en s k kickoff. Denna gång med den moderata fullmäktigegruppen.

Umgängeshelg innan dess.En av alla mina tidskrifter är Råd&Rön. Älskar tävlingar och jämförelser. Man ser t ex att det finns ett bilföretag i Alvesta och ett i Växjö som man skall undvika. Finns på en s k svart lista.

Lätta Bordsmagasin utsåg till årets matbluff. Marknadsförs som att det har mycket rapsolja, men har i stället mer palmolja. Och det maskindiskmedel vi alltid använder är bäst enligt R&R. Yes Platinum. Finish Quantum Max är dock lika bra. Det sista låter som namnet på en Bondfilm.....

Litar inte alls på Finansinspektionen och dess chef. Det är som i kultureliten i Sverige. Trängre krets av människor som har relationer med varandra. Riksgäldens chef verkar dock vara OK.

Jag önskar Er Växjöbor, världens bästa folkslag, en trevligt helg.

PS Lundvik. Bäst. Lakers äntligen på rätt spår. Liksom Åby, Öster och DFF. Växjö är Sveriges mest framgångsrika stad. Kan reda ut detta. Men det tar ca 30 minuter, Det jag brukar prata om när jag marknadsför Växjö. DS

PS PS Angelica Bengtsson. Angelica Bengtsson. Har under årens lopp träffat denna smarta, ödmjuka och spensliga dam några gånger i olika sammanhang. Räkna aldrig ut Angelica. Det bara att buga sig. DS DS
Bo Frank
Växjö 20190222/24