söndag 25 november 2018

Public Service och PS OM POLITIK

Det under decennier knallröda Public Service blir allt bättre och allt sämre. Allt bättre när det gäller  nyheter och kultur. Allt sämre när det gäller flera s k underhållningsprogram som är dekadenta på en ständigt låg lägsta nivå. Mello ingår i den gruppen.

Är glad för att allt fler nu får bidra till att betala för Public Service.

Nordegren&Epstein. Rena giftet och beroendeframkallande. Måste bara lyssna, har mer möjligheter nu. Bildade människor. Hela radions och för den delens TV:n kulturredaktion är kunniga och pålästa. Bildat folk,  men som rör sig för lite ute i landet. Gunnar Bolin. Karsten Thurfjell, Nina Asarnoj, Marie Lundström, Anneli Dufva, Minna Benaissa  och all vad de nu heter som jag inte har i huvudet. Ett års lyssnande på kulturprogram i P 1 radion borde ge minst en master i nåt kulturellt. Till skillnad från den som snöar in sig i nåt smal akademisk ämne!? Som t ex Bergmans flanellskjortor.  TV. Babel. Missar aldrig ett avsnitt. Bara lyssna på och se Jessika Gedin är en upplevelse i sig. Det perfekta sättet att föra sig på. Djup,  kunnande, stil och elegans. Språkbegåvad.
God Morgon världen.  Allt mindre av Ring så spelar vi. Rena bottennapp som programledare. Saknar Lisa. Peje Johansson tillhör de bästa när han får hoppa in.

När jag inte orkar med Ring P1, där alla Sveriges missförstådda genier ringer, så bli det en del P4  på förmiddagarna. Gillar dock Täppas. Växjö håller för att vara P4,  bra klass. Lyssnar man på Blekinge eller Kalmar blir det som om glada amatörer tagit över. Förmiddagarna med Jocke&Co är bra.

Veckan som gick? Fullmäktige. Anna i centrum som sig bör. Impad över vilket grepp hon kopplat och ett starkt och positivt ledarskap. Och när inte någon kan svara på något har Oliver alla svaren. Nytt kommunalråd c, Eva, med skinn på näsan.

Trevligt fullmäktige. Inte helt imponerad av sd. V har den piggaste och gladaste fullmäktigegruppen på många år. Som vanligt öl på Bishops efter mötet.

Onsdag. Inte ett möte. Läste, promenerade och lyssnade på radio. Mat till lilla hustrun när hon kom hem. Torsdag. Diverse möten. Besök på Ljungbergmuséet med Anna Tenje, Ida Eriksson och René. Alltid lika upplyftande att komma dit.

En typisk arg Ljungberg.
En kommunal planerare och huvudlösa politiker i stället för en nedhuggen allé. Och hundarna gör sitt..

Pontus Ljungberg vid pappa Svens sista/oavslutade verk.

 Bestämde mig för att bli medlem i vänföreningen. De är värda allt stöd för det kulturarv som vårdas och utvecklas. Eventuella utbyggnadsplaner. Skandalöst att höra vad det kostar att låna en bild från Nationalmuseum.
På kvällen på årsmöte med min Rotaryförening och lilla hustrun med. Rotarys Läkarbank firar jubileum. Alltid lika intressant att lyssna till Gunnar Hagberg som gjort många resor i humanitetens tjänst. Som läkare. En gång stötte han på hustruns son Philip i en liten by i Nepal mitt ute i ingenstans.

Och min mamma hade Gunnar som elev i Tävelsås skola. Världen är liten trots allt....


Fredag. Halvlat dag. Em på kommunen och iväg på middag.

Lördag. Bara gå i morgonrocken tvärs över gatan till Bröd&Sovel. Nu har vörtbrödet kommit. En halv macka med julost och en halv med skinka med honungssenap är inte fel.

Sent ute runt sjöarna. Bara tre män som joggade runt Växjösjön idag. Och fyra hägrar som hägrade.

Moderater på stan. Vi var ca 20 moderater ute med tältet. Bjöd på glögg och pratade politik. Anna och Björn bjuder trevliga vänsterpartister på glögg. De var ute och delade ut sitt v-nytt.

Slappade framför TV:n och såg Lakers. Lovar gott. Många suppleanter som ersättare. Just därför.

Till goda vänner på landet för middag och övernattning. Kan inte med ord beskriva hur gott och trevligt det var. Bortsett från att jag verkar bli förkyld.  Hemma söndag förmiddag. Kurar och läser. Hustrun också risig. Ingen promenad idag. Läser SvD och GP. Undviker röda Sydsvenskan. DN  har jag inte läst på fem år. Redan Gunnar Unger på sin tid ansåg den vara rysk.

Mamma på middag i kväll. Skall steka hel majskyckling i ugnen.

I morgon. Stiftsfullmäktige. Trodde det var kyrkofullmäktige. Medlemstappet fortsätter. Skall se om det finns samband med kyrkans gillande av böneutrop. Ogillar dock annonser i bl a SmP på nätet om att lämna kyrkan för att spara pengar. Inte omöjligt att jag gör det framledes. Dock inte för att spara pengar.

Varit på Ernstssons Foto i Växjö. Fixade trots allt julkort. Och diverse ramar och kalendrar. En jäkligt bra butik. Bra service. De fixar allt.

Vad händer? Klarblå himmel i Växjö.


Politik. Än en gång. Bättre för Sverige med m och s än s, c, lib och mp. Med v som stödparti. Läser i SvD att Bengt Westerberg tycker som jag. Fast med andra utgångspunkter.

Anna Maria borta. Det är något om henne som inte vi vet som inte är insatta. Har fått höra detta.

Öppen kanal. Fortfarande inte någon begärd handling.


Undrar hur media skulle reagera om Öppen kanal hade en styrelsen med domprosten som ordförande, hans dotter i styrelsen och biskopen i samma styrelse. Och några vänner.

??????????

Hanif Bali är bra på TV.


Hittade en fin bild som jag ramade in. Beatles på katedralen i Milano. Inte en bra bild, men mäktig.

Denna vecka. Möten och möten och möten. Och!!! Sven Bertil Taube, Paul McCartney och Mede&Persbrandt. Växjö, Köpenhamn och Stockholm. Och annat som är spännande. Konserthuset på onsdag också. Och Anders Borg på börshuset i Malmö. Kan inte klaga på tillvaron.


Kära Växjöbor och andra. Tack för att ni följer mig. Det betyder mycket.

Bo Frank
Växjö 20181125