måndag 10 september 2018

Här får ni veta vad som händer egentligen.... Eftersnack valet...

Det blev som det blev. Och det är svårt att sätta sig till doms över hur medborgarna röstar. Något bättre resultat till riksdagen än väntat, men smärtsamt att vi tappar en plats i riksdagen för m i länet.

Löfvén ryker om han inte har vett att gå själv.

Det finns bara två alt. S släpper fram alliansen eller m och kd. Det finns bara en sak som inte får hända om jag skall vara moderat. En ny d ö där s lurar skjortan av alla....


Regionen. Mp hade varit värda att styra med Alliansen. Men bra att alliansen bildar ny majoritet. Så stöddiga s har varit och t o m generat v och mp som de helt kört över.

Kommunen. Utifrån socioekonomiska faktorer är det väl få kommuner som gjort bättre resultat. Bäst i Sverige i vår kommungrupp. Team Tenje. Hårdast arbetande gruppen, många valarbetare och GLÄDJE. Vi ökade t o m procentuellt. Hoppas på fortsatt Blågrönt styre.

Vad gjorde vi för tabbar? Kommunhuset/stationen helt rätt även om det blev tufft att försvara - speciellt som det dök upp en ny bild på ett fulare hus under sista veckan!!!!! Simhallen? Nostalgi går alltid hem även om folk alltid gillar det nya när det är klart. För mycket jäkla vägavstängningar mitt i valrörelsen. Och sossarna som varnade för amerikansk valrörelse har bara ägnat sig åt smutskastning och halvsanningar. Bra att de tappade ett mandat.

Skildring som forskningen bevisar/kommer att bevisa. En trevlig förstagångsväljare kom fram till mig i vallokalen. Sa att han borde rösta på mig, men gillade 6 timmars arbetsdag. Killen hade ännu inte fått sitt första jobb. Och sex timmars arbetsdag har rullat i den s k Öppna kanalen hela sommaren. Magnus Hagevi har skrivit att 70% av flyktingar i Västsverige röstat s. Samma här? Vänstern förknippas med socialbidrag - inte med arbete. Sverige skulle behöva Oliver Rosengren som arbetsmarknads - och socialminister.

Media? Inget direkt att klaga på i länet. Mer än att man osynliggjort alla riksdagskandidaterna. Och lite grann kandidater till regionen. Dock svårt för lokala media att inte ha kommunen som utgångspunkt.

Fenomenet Växjö sticker ut i hela moderat-Sverige. Inte snorkiga moderater i vissa storstadskommuner som tappat stort.

Det tillhör god sed att förloraren grattar vinnaren. Det gjorde jag de åren jag förlorade. Men fick aldrig ett grattis tillbaka mer än en gång alla de gånger jag vunnit.. Malin Lauber har fortfarande inte grattat Anna Tenje. Men den alltid lika justa Eva-Britt Svensson ( v ) gjorde det. Inte heller i regionen klarade Anna Fransson av att gratulera Mikael Johansson. Ingen hyfs nuförtiden.

Vår valvaka var otrolig. Lapp på luckan. God stämning, Hustrun och jag på väg. Moderata lokala idolvinnare uppträdde. Sofia, ordförande i tekniska ( kantor, musikalartist) Ulf ordf i omsorgsnämnden. Allvetare.

Tack Blågröna och tack Anna!

Nu laddar vi om............


Bo Frank
Växjö 20180910