torsdag 6 september 2018

Omtag kommunhus, nej till islamska skolor och förlorade stort mot Malin Lauber.....

Igår kväll. Mötet som SmP bara delvis beskrivit korrekt. En elegant, begåvad, somaliskt initiativtagare Mohammed Bashir Abi som också ledde debatten på ett opartiskt och fint sätt. Bra stämning. Artiga män som hälsade mig välkommen med stor respekt.

Där slutar det som är bra. Ca 50 somalier, kvinnorna satt på ena sidan i slöjor. Och männen på den andra sidan. 10 moderater från Team Tenje, 5 s  och kanske sju personer som var odefinierbara.

För att sammanfatta hela kvällen. En av alla kunde ställa en fråga på svenska. En kvinna som via tolk
presenterade sig som åttabarnsmamma frågade partierna om hur hennes son som var 21 år skulle kunna få en egen lägenhet. Jag svarade först. Skaffa utbildning, fast arbete med lön. Så går det bra. Igen applåd. Malin Lauber förklarade käckt att s vill bygga billiga bostäder för alla. Stor applåd. Och så fortsatte det hela. De röda lovade allt. Gratis körkort, fritidsgårdar, fler lärare och mer av allt. Och allt Gratis. Det märkliga är att de röda alltid kommer undan med lögner. Att jag vill avskaffa muslimska friskolor väckte ingen applåd. ( Fast några kom till mig efteråt höll med och sa att de var tvingade av klanerna att sätta barnen i denna skola )

Personer som varit i Sverige under nästan 7 år kunde inte prata svenska.  Men, igen. Artiga män som tackade mig efter mötet. Kvinnorna tog ingen plats i rummet. Efter pausen hade flera gått till kvällsbön. Bekymrad över utvecklingen om så många tror att framtiden är mer bidrag och inte arbete.

Dock, heder åt Mohammed Bashir Abi.

Idag. Valstugan. Många ville ha stadshus enligt den första skissen. Har tagit detta vidare till Chefen Anna som lovat beakta detta. Simhallen. På befintlig plats. Men inte om det blir dyrare och stängning i två år under ombyggnad. Tagit detta till Blågröna och Anna. En full man som blivit utslängd av sin fru. En man som jag bad gå som tjatade i fem timmar i streck hos oss i måndags. En missnöjd lärare.
En pensionär som var arg för att media klagar över maten i hemtjänsten. Kanske 50 personer som
bara ville tala om att de förtidsröstat på oss. Bra stämning i valstugan. Trevliga skolelever. Begriper däremot inte vad dagisbarn har i valstugorna att göra. Låt barn vara barn. Och pojkar och flickor och slippa genustrams.


Gick på norr och lappade lådor i två timmar på lunchen. Som sagt hela em i valstugan.

En timme dörrknacking i kväll.

Sveriges nästa finansminister på besök. Elisabeth S. Doktorerat i Växjö.

Ganska slut nu.

S i desperat kampanj med falska lappar som alla kommuner i hela Sverige måste dementera.

Så en positiv sak. Inte ett enda sabb på vår valstuga. Har aldrig hänt förut. Däremot skall jag anmäla till valnämnden i morgon. Att våra vita valsedlar på biblioteket försvunnit.

Växjö 20180906

Bo Frank